I després

NOVA CARTELLERIA D’AVÍS DE SANCIONS

Compartiu aquesta història

Per culpa d’uns quants propietaris de gossos que no tenen consciència cívica, la resta de ciutadans han de pagar les seves infraccions amb més servei de neteja, al temps que la imatge de la ciutat es deteriora ostensiblement. No tenen manies, tan se val si la seva mascota defeca davant d’una escola, d’un monument artístic, qualsevol carrer, passeig o a la platja.
Tal i com informàvem fa uns dies, l’Ajuntament engega una nova campanya, després de fracassar un cop més amb aquest grapat d’infractors en la campanya de senyals horitzontals pintats al terra en espais afectats o sensibles de ser-ho, especialment centres escolars i parcs infantils.
Ara, segons el regidor responsable de la neteja, Joaquim Clarà, ha començat l’anunciada escampada de cartells, especialment als Jardins Juli Garreta, a la majoria de parcs urbans i també en alguns carrers.
En els cartells s’indica l’import de la sanció (200 euros) que en la majoria de casos imposaran agents de la Policia Local que patrullen de paisà, que es farà extensiva als qui fan un mal ús dels contenidors, als que dipositen la bossa d’escombraries a les papereres, als qui abandonen altres elements al costat dels contenidors, als establiments que aboquen les seves deixalles als contenidors normals, etc. També estaran pendents d’aquests tipus de comportaments els agents cívics amb què compta l’Ajuntament.
Segons Clarà, ara va de bo i és una iniciativa que neix de la decisió de tres regidories (neteja, turisme i policia) que varen acordar en una junta de govern, treballar transversalment per tal de minimitzar l’impacte negatiu que el comportament d’aquests individus suposa per a la ciutat. L’alcalde declarava que s’ha intentat tot amb campanyes informatives i que hi ha algunes persones que només entenen “l’idioma de la sanció”, que han tingut temps i motius tangibles per rectificar i que es passa a l’acció.

El més llegit

I després