I després

Nou recurs del Club de Mar contra l’enderroc del mur

Compartiu aquesta història

Informava ahir el Diari de Girona que, el mur que hi ha a l’alçada de Can Rius que impedeix el pas públic pel Club de Mar de Sant Feliu de Guíxols seguia ahir al vespre (dijous) dempeus. A principis de juliol, a secretaria de Territori i Mobilitat de la Generalitat va donar 20 dies a la gestora de l’indret, Turispania, perquè reobrís l’accés, després de desestimar el recurs que va presentar a l’ordre inicial. Segons l’Ajuntament ganxó, ahir s’acabava aquest termini i, avui, està previst que tècnics municipals aixequin acta que la paret segueix barrant el pas. La Generalitat, a més, va multar l’empresa amb 4.416 euros.

L’alcalde de Sant Feliu, Joan Alfons Albó (CiU), ja va manifestar que és partidari d’executar l’enderroc del mur de manera subsidiària, cosa que en principi ja es podria executar dissabte.

Malgrat que el pas està barrat dels anys 70, la recuperació d’aquest espai s’ha desencadenat en els darrers mesos amb la resolució de la Generalitat que el pas s’ha d’obrir. També hi ha tingut a veure el paper de reivindicació del grup d’ICV local.

Segons ha pogut saber en el decurs de les darreres hores la nostra emissora, aquest dissabte els tècnics aixequen una acta per tal de confirmar que no s’ha executat el requeriment de la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat al temps que la comunitat de propietaris, seguin la tàctica habitual, ha interposat un recurs en el qual demanen que no es pugui fer l’enderroc dels murs ni de forma subsidiària fins que no es resolgui si s’accepta el recurs presentat conscients que, com a mínim, poden guanyar uns dies o bé tot l’agost si en el departament fan vacances.

L’Ajuntament, que ja disposa d’una valoració de projecte d’enderroc i rehabilitació per executar la resolució del darrer informe de la direcció general, no procedirà tampoc a l’enderroc fins que la Generalitat resolgui el recurs amb la diferència que, a partir de l’acta que s’haurà redactat aquest dissabte, farà mans i mànigues per tal que Territori i Urbanisme activi una resposta immediata.

El més llegit

I després