Durant tota aquesta primera quinzena d’agost es pot visitar, al pati de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, una exposició del cinquantenari del naixement a la nostra ciutat del Festival Internacional del Film Amateur de la Costa Brava.

Aquest festival nasqué l’any 1962 i se celebrà fins el 1982, com a mitjà de promoció turística de la ciutat. El certamen, l’únic d’aquestes característiques a l’Estat espanyol, va promoure un gènere de creació que era difícilment controlable per la dictadura franquista. Hi participaren representants de nombrosos països.

A més, va acollir un congrés de la UNICA (Unión Internacional de Cine Amateur) i tres edicions del Simposi d’Estudis Cinematogràfics. Un dels símbols representatius del festival fou la imatge de la sirena Líl·lia, de la qual se n’inaugurà una escultura a la nostra localitat el 1977.

L’exposició ha estat organitzada per l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols – Àrea de Cultura Coneixement i Difusió i l’han comissariada Alfons Hereu Ruax i l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols. Es pot visitar fins el 14 d’agost, de dilluns a divendres de 8 a 15 h. L’entrada és lliure.