I després

Exposició del cinquantenari del Festival del Film Amateur

Compartiu aquesta història

Durant tota aquesta primera quinzena d’agost es pot visitar, al pati de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, una exposició del cinquantenari del naixement a la nostra ciutat del Festival Internacional del Film Amateur de la Costa Brava.

Aquest festival nasqué l’any 1962 i se celebrà fins el 1982, com a mitjà de promoció turística de la ciutat. El certamen, l’únic d’aquestes característiques a l’Estat espanyol, va promoure un gènere de creació que era difícilment controlable per la dictadura franquista. Hi participaren representants de nombrosos països.

A més, va acollir un congrés de la UNICA (Unión Internacional de Cine Amateur) i tres edicions del Simposi d’Estudis Cinematogràfics. Un dels símbols representatius del festival fou la imatge de la sirena Líl·lia, de la qual se n’inaugurà una escultura a la nostra localitat el 1977.

L’exposició ha estat organitzada per l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols – Àrea de Cultura Coneixement i Difusió i l’han comissariada Alfons Hereu Ruax i l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols. Es pot visitar fins el 14 d’agost, de dilluns a divendres de 8 a 15 h. L’entrada és lliure.

El més llegit

I després