I després

NOU PROJECTE PEL SECTOR DE RIUS I CALVET

Compartiu aquesta història

Aquest dimarts l’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha presentat la remodelació del racó de ponent i del passeig Rius i Calvet que després de l’estiu del 2017 transformarà aquest espai que comptarà, principalment, amb el passeig remodelat, el vial amb preferència pels vianants, una graderia-mirador que arribarà fins la sorra i que acollirà en el seu interior la riera amb el doble de capacitat i amb una passera damunt de l’espigó.

Es tracta d’una projecte de millora de l’àmbit que, amb un cost de 1.173.340,00 € + IVA, renovarà l’obsolet sector ubicat a l’extrem dret de la badia guixolenca que, amb la projectada remodelació del carrer Colom i de l’antic club nàutic, deixarà a punt una futura remodelació del passeig marítim.

Les obres de Rius i Calvet tindran una durada aproximada de vuit mesos, després de la pròxima temporada turística, i donarà la possibilitat d’accedir directament a la platja i a l’espigó a través de la graderia que farà la funció d’amfiteatre per a futurs esdeveniments i també dels actuals com la travessia del port, altres proves esportives, els focs artificials, la cursa de pasteres, etc.

L’equip de govern considera que l’Ajuntament ha de realitzar actuacions com aquesta per viure més de cara al mar i amb el sector de millora urbana del qual es beneficia l’àmbit, que abasta des de Cal Canari fins el Palm Beach, donen per fet que els particulars podran desenvolupar els seus projectes a tocar d’aquest espai mediterrani que ha quedat obsolet, entre altres qüestions, pels impediments normatius.

El nou paviment del passeig Rius i Calvet serà únic en tota la seva amplada, incloent les dues placetes, i format amb panots de formigó acolorit. La part enjardinada inclourà arbrat i arbustives amb mobiliari de fusta. El paviment de la zona de passeig serà de lloses de formigó acolorit. La graderia serà de formigó lliscat amb la part frontal de pedra. Entre els accessos s’hi col·locaran les clàssiques arcades, similars a les dels balcons de la barana i balcons del passeig.

passeig-face

faldilla-1

faldilla-2

El més llegit

I després