I després

NOTA DE PREMSA DE GUÍXOLS DES DEL CARRER

Compartiu aquesta història

El grup municipal de Guíxols des del carrer-Entesa ha difós una nota de premsa on fa esment a l’aprovació d’una moció que la plataforma va presentar en el ple municipal del passat dijous i que diu textualment:

“La nostra moció sobre el bo social en el consum elèctric s’ha aprovat per unanimitat en el Ple d’avui. És un fet que el nou decret que regula les situacions de vulnerabilitat per tenir accés al bo social no cobreix totes les garanties necessàries, ni tampoc, totes les situacions requerides.

D’aquesta manera, el nostre Ajuntament se suma als molts altres que estan demanant la derogació d’aquest decret i l’elaboració d’una nova normativa que sigui més consensuada i que estableixi un bo social finançat pel govern de l’Estat i per les empreses elèctriques, no com ara que la seva repercussió acabarà afectant a les arques municipals. La moció també demana que s’inclogui dintre del bo social altres energies susceptibles de talls de subministrament per impagament en llars vulnerables, com per exemple el gas.

En tot cas, és important que cap persona es quedi amb dubtes davant aquesta nova regulació del bo social. Les consultes es poden fer directament als Serveis Socials de l’Ajuntament.

En un altre punt del debat, el govern de la ciutat (TSF-ERC-PSC) ha desentimat la nostra proposta per avaluar i reformular la ubicació actual de les places d’aparcament reservades per a persones amb mobilitat reduïda. També per ampliar-ne el nombre. La nostra proposta plantejava també la necessitat de crear una nova targeta identificativa per a mobilitat reduïda transitòria, perquè d’aquesta manera les dones embarassades en l’últim trimestre de gestació i les famílies amb nadons fins a 18 mesos puguessin sol·licitar-la i fer ús dels aparcaments reservats.

El nostre regidor també ha plantejat l’insuficiència que d’aquestes places d’aparcament hi ha a la zona centre de la ciutat i la mala ubicació d’algunes d’elles, com la que hi ha davant de la Biblioteca. No obstant, la poca empatía mostrada pel govern en aquests temes ha fet que finalmente la moció no prosperés. Per altra banda, avui si que ha prosperat la petició de penjar una pancarta a la façana de l’Ajuntament amb el lema “Llibertat presos polítics”.

Si el passat mes de novembre, a la nostra petició, la resposta del govern va ser negativa, avui davant la petició de la CUP ha estat tot el contrari (sens dubte que hi ha influit el fet que la sala estigués plena de públic). Finalment, una moció de CiU demanant la creació d’una zona d’esbarjo per a gossos també ha prosperat”.

El més llegit

I després