I després

NOTA DEL GRUP MUNICIPAL DEL MES

Compartiu aquesta història

El grup municipal del MES a l’Ajuntament ha difós una nota de premsa a través de la qual sobre una de les qüestions que es va tractar en el darrer ple municipal que feia referència a la demanda de penjar un llaç groc i una pancarta a la façana de l’Ajuntament i que diu textualment:

Moviment d’Esquerres (MES) no pararà fins a veure el llaç groc a la façana de l’Ajuntament.

Reticències dins del govern a l’hora d’aprovar la mesura.

En el ple celebrat el 30 de novembre el govern de la ciutat (TxSF, ERC i PSC) va votar en contra de penjar el llaç groc així com una pancarta a la façana de l’Ajuntament reivindicant l’alliberament dels presos polítics. Davant d’això els voluntaris del Comitè de Defensa de la República (CDR) a Sant Feliu de Guíxols i les seccions locals de l’ANC i Òmnium Cultural van promoure a principis d’aquest nou any la presentació d’instàncies al registre municipal per aconseguir la reconsideració d’aquesta decisió.

Fruit d’això, en el darrer ple es va aconseguir tornar a portar a debat la proposta. El compromís institucional i simbòlic que significa la ubicació al mateix Ajuntament d’un llaç groc i de la pancarta que promouen les institucions sobiranistes és inqüestionable i el govern es va veure forçat a rectificar.

Les desavinences en el si del govern es van tornar a posar en evidència. Ja es va veure que alguna cosa no anava bé quan a la web de Ràdio Sant Feliu vam llegir fa pocs dies l’alcalde el Sr. Carles Motas reproduïa els mateixos arguments que durant el ple de novembre va fer servir per rebutjar una proposta substancialment igual: les pancartes s’han de penjar en espais amb més visibilitat que a la façana de l’Ajuntament (va sostenir). Una el·lipsi lamentable per no molestar els socis del PSC mentre menysté els socis d’ERC.

Davant de tanta indefinició una trentena de persones vinculades a les entitats sobiranistes de la nostra ciutat van fer acte de presència al ple municipal per exigir decisions fermes. Això, combinat amb la intensa recollida de signatures que havien fet les setmanes prèvies al ple va fer que el govern no pogués repetir el vot en contra. El resultat fou que el PSC es va quedar sol votant en contra mentre que la resta de grups van aconseguir que s’aprovés la reivindicació.

Ara toca estar molt atents a que es compleixi l’acord. No sembla que hi hagi un gran entusiasme – vistos els antecedents – perquè la mesura s’adopti immediatament. I és que la intervenció de l’alcalde en el ple municipal no va demostrar gaire determinació respecte al compliment del compromís adquirit. Se’l va veure més per no desagradar als seus socis del PSC que no pas en fer sentir la veu de la nostra ciutat en una qüestió tan transcendent. Des del nostre Grup no deixarem de reivindicar el compliment de l’acord i no pararem fins que veiem a la façana del nostre Ajuntament (com passa a la de tants d’altres municipis veïns) el llaç groc de la dignitat”.

El més llegit

I després