I després

Nota d’Esquerra Republicana Guíxols sobre el Ple del mes de maig

Després de demanar insistentment durant els darrers mesos al Govern un nou Pla de Contingència amb ajuts COVID, el passat mes d’Abril ens vam veure amb l’obligació de fer-ho mitjançant una moció que finalment va ser aprovada pel Ple municipal.

Compartiu aquesta història

S’aprova el Pla d’Ajuts COVID per aquest any 2021 que durant tants mesos hem demanat des d’ERC.

Després de demanar insistentment durant els darrers mesos al Govern un nou Pla de Contingència amb ajuts COVID, el passat mes d’Abril ens vam veure amb l’obligació de fer-ho mitjançant una moció que finalment va ser aprovada pel Ple municipal.  

El Ple de Maig, un mes més tard, s’ha aprovat la proposta per 2021 amb diverses propostes que compartim, entre elles celebrem que s’hagi incorporat la realització d’una campanya de promoció exterior tal i com nosaltres hem proposat. Lamentem que no s’hagin aprovat ajudes directes a empreses i autònoms de Sant Feliu , tal i com des d’Esquerra hem demanat. Malgrat és cert que la situació anirà millorant com diu el Govern, creiem que durant bona part de l’any no ha estat així, i les ajudes com l’any 2020 encara son necessàries. Els qui desenvolupen la seva activitat empresarial segur que l’agrairien.

Des d’Esquerra estarem pendents de que totes els propostes que conté el Pla es materialitzin i siguin efectives. Estem satisfets de l’aprovació del Pla, sobretot pel nostre paper dinamitzador, essent conscients que calia actuar abans, tal i com ens han demandat els ganxons i ganxones durant aquests mesos.

Votem a favor de la nova Ordenança d’animals esperant el compliment dels compromisos del Govern a les propostes del nostre grup.

La majoria de les aportacions fetes per part del nostre grup a la comissió d’estudi van esser acceptades, moltes d’elles adreçades a prioritzar el benestar animal, fins el punt d’incloure-ho de manera específica al títol de l’Ordenança o limitar el temps que un animal pot estar lligat, tancat a un cotxe, eliminar l’obligació de portar morrió als gossos de més de 30kg a totes les races, o la responsabilitat municipal en el tractament dels animals recuperats al carrer que fins ara creiem que no era la més adequada.

Hi ha dues propostes que malgrat no han estat definides com nosaltres voldríem, sí que han comptat amb el compromís del Govern: l’habilitació d’un espai destinat als animals a les nostres platges i l’increment dels parcs d’esbarjo d’animals de la ciutat a barris on actualment no n’hi ha. Comptem amb el compromís i n’estarem pendents.

Donem suport a la modificació del POUM per poder ubicar-hi un nou equipament polivalent.

Durant la campanya electoral des d’ERC ens comprometíem a la construcció d’un Pavelló Polivalent i una piscina exterior pública a la zona del Pavelló Carles Nadal. Ara des del Govern s’han iniciat els canvis que han de permetre destinar a equipaments uns espais que actualment tenen una qualificació diferent per permetre ubicar-hi aquesta instal·lació. Estarem pendents del projecte que es vulgui desenvolupar, i n’hem demanat que se’n faci una participació ciutadana per adaptar al màxim el projecte a la demanda dels ciutadans i ciutadanes que n’han de fer ús.


GRUP MUNICIPAL ERC

El més llegit

I després