I després

Nota d’ERC Guíxols: Segueix el despropòsit de les escombraries i la neteja a la ciutat

Compartiu aquesta història

Nota d’ERC Guíxols.

Segueix el despropòsit de les escombraries i la neteja a la ciutat

Una nova decisió del govern preveu allargar la presència de camions i contenidors vells als nostres carrers, malgrat aviat farà un any que paguem el nou contracte.

Fa uns dies informàvem de la darrera improvisació del govern respecte el nou servei de recollida d’escombraries i neteja urbana. Explicàvem que hem hagut d’incrementar el contracte amb 178.000€ per comprar contenidors que puguin portar identificadors que la concessió no preveia, donat que els que es van comprar inicialment no ho permeten.

Com és evident aquest nou contracte encara no s’ha posat en marxa, només cal una passejada aquests dies pels carrers de Sant Feliu per veure contenidors vells, bruts i plens a qualsevol hora del dia i camions i maquinària vella fent la recollida i la neteja que encara embruta més que netejar. Les taques als nostres carrers que deixen aquests vehicles després de passar-hi son evidents.

Doncs bé, avui volem informar que a la darrera Junta de Govern del passat 2 d’agost es va acordar acceptar els vehicles, equips i maquinària amortitzats al contracte antic i posteriorment cedir-los novament a la nova empresa concessionària del servei, que ara s’anomena PREZERO SAU però que és la mateixa CESPA de sempre. Per això durant uns quantes mesos més veurem els mateixos camions antics i contenidors vells al carrer.

Per bé que aquest és un tràmit necessari, és important saber que l’ajuntament ha trigat 10 mesos en fer-lo. Cal recordar que la concessió del nou contracte d’escombraries es va fer en el Ple del 2 de setembre de 2021 i el mateix Ple va acordar que el contracte era vigent des de l’1 d’octubre de 2021. Els mateixos 10 mesos que fa que esperem a veure els nous contenidors al carrer i els nous camions i maquinària fent la neteja.

I també és un fet rellevant que l’equip de govern s’hagi atribuït les competències a la Junta de Govern per poder tractar aquests temes que fins ara es portaven al Ple on tots els regidors, principalment els de l’oposició, podíem participar al debat dels temes i votar. I qualsevol ciutadà podia assistir al Ple, manifestar la seva opinió o com a mínim estar informat del que el govern decideix.

Per això volem informar d’aquesta situació i insistir en la poca diligència i improvisació constant que mostra el govern en la gestió d’un servei tant important per la ciutat com és la neteja viària i la recollida d’escombraries. Ja portem 7 anys esperant i aquest darrer any amb el greuge que ja paguem per un nou servei que no està en marxa.

És difícil presumir d’una ciutat que mereix ser un referent turístic i cultural al territori quan en l’època que més gent ens visita encara tenim els carrers bruts i els contenidors d’escombraries vells, plens i pudents, i en gran mesura és per la mala gestió que n’ha fet el govern. En aquesta qüestió i en moltes d’altres ens mereixem un govern més eficient, que tingui els criteris clars i que doni importància a les qüestions cabdals pel dia a dia dels ganxons i ganxones.

El més llegit

I després