I després

Nota d’ERC: “El Govern de Carles Motas no té pressa per ampliar i dignificar l’oferta residencial per a la gent gran a la ciutat”

Compartiu aquesta història

Nota d’ERC: “El Govern de Carles Motas no té pressa per ampliar i dignificar l’oferta residencial per a la gent gran a la ciutat”

Al darrer ple TotsxSF i el PSC tornen a posar al calaix el projecte d’ampliació de la Residència Surís mentre no tenen inconvenient en gastar diners en projectes improvisats.

La passada legislatura, amb ERC al Govern, es va fer una aposta per ampliar l’Asil Surís, finalitat principal de les obres que es van fer al Parc Central. Durant aquests darrers tres anys des d’Esquerra hem insistit en la necessitat de posar de nou sobre la taula el projecte i per això, ara fa un any vam insistir en el fet que es veiés reflectit als pressupostos municipals de 2022.

És cert que l’aparició de la COVID ha fet replantejar com s’estructuren aquestes instal·lacions, i ens ha de fer reconsiderar el projecte, però si el 2019 abans de les eleccions creiem que dignificar les condicions en què els avis i àvies són atesos era una prioritat de la ciutat, el 2022 no podem oblidar-ho posant com a excusa la COVID. Han passat dos anys i el Govern de l’alcalde Motas no ha fet cap pas per avançar. Què ha fet que el projecte no sigui ara prioritari i que mentrestant veiem que d’altres li passin al davant?

Ens trobem que tal com es plantegen les noves residències (com a molt 90 usuaris, 65% d’habitacions individuals, espais comuns per no més de 20 persones…) és molt probable que si no fem res el resultat final pugui ser que per adaptar les dues residències que ara tenim a St. Feliu (Surís i St. Feliu Gent Gran) acabem perdent places per adaptar els espais actuals a les noves recomanacions. Tot en un moment on la demografia de la ciutat fa preveure que en els anys vinents les places seran més necessàries que mai. Per això cal posar-se en marxa ja.

Tal com manifesta Sílvia Romero, cap de llista a les properes eleccions, “Des d’ERC tenim el projecte com a prioritari i si d’aquí a uns mesos depèn de nosaltres aquesta carpeta tornarà a la taula del Govern de la ciutat, tal com el vam deixar el juny de 2019”.

El més llegit

I després