I després

Nota de Guíxols des del Carrer-En Comú Podem: “El Pla Local d’Habitatge incorpora millores dels Comuns, però no presenta ofertes pels edificis Anlló pendents de subhasta”

Compartiu aquesta història

Nota de Guíxols des del Carrer-En Comú Podem: “El Pla Local d’Habitatge incorpora millores dels Comuns, però no presenta ofertes pels edificis Anlló pendents de subhasta

Es millora el plantejament inicial, però falta concreció en alguns temes

 

El Ple municipal va aprovar ahir, de manera definitiva, el Pla Local d’Habitatge. S’ha fet després d’incorporar algunes de les al·legacions que va presentar el grup municipal Guíxols des del carrer- En Comú Podem, que serviran per millorar determinats aspectes del Pla, per exemple:

-S’estableix una guia de criteris coneguts per facilitar l’atenció d’aquelles persones vulnerables que hagin de compartir habitatge.
-Es milloren les condicions i la seguretat de tinença del lloguer d’habitacions, impulsant un cens sobre aquest mercat de lloguer que permeti identificar i posar en contacte les persones interessades amb les possibles ofertes.
-Es millora el concepte de masoveria urbana, donant una millor definició del projecte.
-Es planteja posar límit al nombre d’habitatges d’ús turístic que actualment hi ha a la ciutat (concretament 1008).
-S’incorporen accions que milloren el parc residencial d’habitatges, en quant a estalvi i eficiència energètica, i s’aprova la creació d’un punt d’assessorament energètic.

Lamentablement, no s’ha avançat en el tema dels immobles procedents de l’herència Anlló per destinar-los a polítiques d’habitatge, bé sigui a través de la construcció de pisos per a lloguer social bé d’habitatge dotacional, per destinar a situacions temporals d’emergència habitacional.

El govern de TxSF i PSC ha rebutjat presentar oferta, o anar al dret de tanteig i retracte, per adquirir els tres immobles que resten pendents de subhasta (els antics hotels Mediterrani i Rex i la finca del C/Verdaguer 30), tots ells susceptibles de destinar a vivenda social segons el planejament urbà.

El més llegit

I després