I després

Nota d’ERC: “El cost de les escombraries a la nostra ciutat serà més car aquest 2023”

Compartiu aquesta història

Nota d’ERC: “El cost de les escombraries a la nostra ciutat serà més car aquest 2023”

La mala gestió per part del govern Motas durant els darrers vuit anys farà que Sant Feliu de Guíxols sigui el municipi més perjudicat pel tancament de Solius.

El passat divendres s’ha conegut que l’abocador de Solius tancarà definitivament en pocs mesos, en compliment de la sentència ferma que va dictar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Això representa a la pràctica que els residus que es recullen a Sant Feliu al contenidor gris s’hauran de transportar a l’abocador de Lloret o algun d’alternatiu, i no com fins ara a Solius. Aquest augment dels quilòmetres i el preu per abocar a un nou indret, representarà un increment molt significatiu de la factura que paga la ciutat per abocar les seves deixalles, import que al final s’acaba repercutint al rebut que paguem els ciutadans.

De totes les poblacions que aboquen a Solius, la nostra és la que te un nivell més baix de recollida selectiva i per tant que més tones diposita a l’abocador. El govern de Carles Motas, que fa anys que sap que Solius tancarà, ha mantingut caducat el contracte d’escombraries durant set anys, i ara que en tenim un de nou, no ha pres cap mesura significativa per incentivar la recollida selectiva i fer baixar la factura que paguem tots i totes a la nostra ciutat. De fet, més d’un any després de tenir un nou contracte, encara no s’ha implementat i els nivells de recollida al contenidor gris no ha disminuït.

La factura del 2023 pujarà de manera important, molt més que a poblacions veïnes que sí han fet els deures durant aquests darrers vuit anys i que també abocaven a Solius. La pèssima gestió d’aquesta qüestió de l’alcalde i els seu govern de Tots per Sant Feliu i el Partit Socialista en són els responsables. De moment a la ciutadania ens tocarà pagar de la nostra butxaca el poc encert del govern amb la gestió de la recollida d’escombraries. Lamentable.

El més llegit

I després