I després

Aquesta tarda al Monestir de Sant Feliu xerrada de l’Associació “Filosofia Ara” amb el filòsof Ramon Alcoberro

Compartiu aquesta història

La sala d’actes Abat Panyelles del Monestir de Sant Feliu de Guíxols acull avui a les 6 de la tarda una xerrada organitzada per l’Associació “Filosofia Ara”, que programa anualment diferents màster class de filosofia a Girona. Es comptarà amb el ponent Ramon Alcoberro.

Els docents que col·laboren directament amb l’Associació intenten afavorir la capacitat crítica dels joves, especialment l’alumnat de Secundària i els més joves, amb activitats obertes a tothom però amb una clara finalitat educativa.

Ho explica Xavier Serra, president Associació Filosofia Ara.

 

“Filosofia a l’abast”, son sessions impartides per prestigiosos docents universitaris com és el cas de Ramon Alcoberro. Filòsof català, autor de més d’una vintena de llibres de filosofia i assaig.

Alcoberro fou l’autor del primer assaig de filosofia de la postmodernitat publicat en català El desordre cívic (1983). Ha rebut els premis Extraordinari Fi de Carrera (1981), Arnau de Vilanova, Serra Hunter i Serra i Moret (1983), entre d’altres. L’any 2018 el Col·legi d’economistes de Catalunya el va distingir com a col·legiat d’honor. S’ha especialitat en temes d’ètica i ha estat un precursor de la tecnoètica i de l’ús d’internet en la divulgació filosòfica en català. Ha estat professor associat a la Universitat de Girona, consultor a la Universitat Oberta de Catalunya i directiu de l’Ateneu Barcelonès en diversos períodes. Ha editat i traduït al català textos de Denis Diderot, Jean le Rond d’Alembert, Voltaire, La François de la Rochefoucauld, Giulio Raimondo Mazzarino i altres pensadors de la Il·lustració, així com també de Henry David Thoreau, Walter Benjamin i Immanuel Kant.

 

 

 

 

El més llegit

I després