I després

L’Agència de Residus de Catalunya anuncia el tancament de l’abocador de Solius

Compartiu aquesta història

(Fotografia: El director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire i Soler, reunit amb els membres de la plataforma ciutadana Salvem Solius).

El director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Isaac Peraire, anunciava aquest divendres 13 de gener, amb la directora dels serveis territorials de Girona del Departament, Elisabet Sánchez i Sala, l’imminent tancament del dipòsit controlat de Solius després de reunir-se amb els membres de la plataforma Salvem Solius.

Peraire destacava que durant les properes setmanes la secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas i López, signarà la resolució que formalitzarà el tancament definitiu de Solius, en compliment de la sentència ferma que va dictar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

El director de l’ARC es reunirà amb el Consorci de Solius, el Consell Comarcal del Baix Empordà i els ajuntaments demà dimecres 18 de gener, per abordar conjuntament l’alternativa a la gestió dels residus. La prioritat de l’Agència de Residus de Catalunya en aquests moments és acordar una alternativa a la fracció de la resta dels municipis que en són usuaris. La sentència no afecta a la planta de compostatge que queda operativa.

El Consorci de Solius és el titular de les instal·lacions del complex, que acullen un dipòsit controlat i una planta de compostatge. El Consorci està constituït per l’Agència de Residus de Catalunya i la Mancomunitat de Municipis del Ridaura, formada pels municipis de Llagostera, Santa Cristina d’Aro, Castell i Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols i Calonge.

El dipòsit controlat actualment rep la fracció resta dels municipis consorciats i d’altres municipis de les comarques del Gironès i el Baix Empordà: Cassà de la Selva, Celrà, Corçà, Forallac, Garrigoles, Mont-Ras, Palafrugell, Palamós, Salt, Sant Jordi Desvalls, Torroella de Montgrí, Vall-llobrega, Vilablareix, Viladasens i Vilopriu. Les aportacions de tots aquests municipis sumen prop de 40.000 tones anuals de fracció resta.

El més llegit

I després