I després

Nota d’Edu Marxa sobre la vista d’Irene Rigau

Compartiu aquesta història

El col·lectiu Edu Marxa de Sant Feliu, ha difós una nota en la qual fa una crònica de la seva presència al Centre Cívic Vilartagues, on dimarts es comptava amb la presència de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, per participar en un acte on es commemoraven 35 anys de la posada en funcionament de l’Escola d’Adults.
“PICABARALLA ENTRE EDU MARXA I LA CONSELLERA D’ENSENYAMENT
El passat dimecres 11 de juny va tenir lloc la celebració del 35è aniversari de l’escola d’adults de Sant Feliu de Guíxols on s’inaugurava una exposició (molt recomanable) que repassava la magnífica història de l’escola des del 1978 fins a l’actualitat. Amb motiu de la inauguració la comunitat educativa de l’escola d’adults va organitzar una taula rodona sobre la formació de persones adultes que va comptar amb la participació de la Consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Sra. Irene Rigau.
Per aquest motiu, el col·lectiu Edu Marxa va acudir a l’acte portant samarretes grogues i dos cartells on es podia llegir “Retallant educació no es fa país, cap alumne sense mestre, cap mestre al carrer” i “Ni LOMCE, Ni LEC ni Decret. Escola pública de qualitat, democràtica, inclusiva i en català”. Després d’escoltar amb silenci respectuós i bastant emocionats els veïns i veïnes de la ciutat que van aportar els seus testimonis de superació va arribar la intervenció de la consellera que no va deixar de referir-se a la presència dels manifestants amb qualificatius com “infantils” o “pataletes” entre d’altres.
Durant el torn de paraules, se li va preguntar com és que a Catalunya els cicles formatius de grau superior tenen unes taxes de 360€, per què les matrícules universitàries s’han apujat el 66%, per què si no hi ha diners per escoles públiques, es concerten centres d’elit com les Alzines o el Vedruna o per què no es cobreixen les baixes. La seva resposta va ser que ella havia guanyat les eleccions i va tancar l’acte.
Des del col·lectiu Edu Marxa es considera que “aquesta resposta sí que és una mostra clara d’immaduresa democràtica i incoherència (tenint en compte que aquesta “legitimitat democràtica” no l’accepten quan han de tractar amb el govern central del PP) i que tenir la majoria no vol dir tenir la raó, cal argumentar. La Consellera va utilitzar en benefici propi la paraula democràcia i el correcte capteniment d’una representant política, hauria estat respectar la nostra presència i respondre les nostres preguntes. No és mereixedora de la nostra consideració, donat que ha mancat al principi de respecte cap uns ciutadans/es, que amb tota responsabilitat i sentit cívic, vàrem exercir el dret a manifestar el nostre parer sobre un model d’educació que creiem no defensa una escola pública a l’abast de tothom.”
A la sortida, membres de l’Edu Marxa (famílies, personal docent i PAS) i nombrós veïnat van acomiadar a la consellera corejant càntics com “Educació i Sanitat pública i de qualitat”, “Rigau divina, treballa d’interina” o “ No, no, no, a la privatització”.
Per acabar, Edu marxa vol animar a tota la comunitat educativa de Sant Feliu de Guíxols a participar a la festa per l’educació pública de qualitat (amb sopar popular) que tindrà lloc als jardins Juli Garreta, la tarda vespre del proper dijous 27 de juny”.

El més llegit

I després