I després

Nota de premsa de la presentació de la llista de la CUP a les eleccions municipals 2019

Compartiu aquesta història

La Democràcia Participativa és la base del projecte de la CUP Guíxols; Governem-nos!

La Diputada de la CUP al Parlament de Catalunya, Maria Sirvent, va ser la convidada de luxe a la presentació de la llista per a les eleccions municipals de la CUP Guíxols, feta el dia 25 a la Biblioteca Municipal Octavi Viader i Margarit, avalant així la candidatura encapçalada per Marie Fauré.

L ́acte, fet en un format molt proper, distès i agradable, ha posat llum a un projecte d ́un equip de persones que amb franquesa, basa aquest projecte municipal en la participació ciutadana a la presa de decisions, amb un grup de persones que destil·la confiança i alegria.

La cap de llista, Marie Fauré, ens donà les claus i els punts forts del programa que presenta la CUP Guíxols, parlant de municipalisme i de treball assembleari, i de com fer arribar al poble les propostes per a que aquestes siguin refrendades en consultes populars vinculants.

En Joan Bou ens parlà sobre els pressupostos participatius, i de com fer efectiva la democràcia participativa amb que el poble haurà de decidir què vol per a la nostra ciutat.

En Manel Pons (nº 2) ens va fer cinc cèntims sobre el model urbanístic, amb propostes per a fer una ciutat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient, i sense cap tipus de barreres.

La Flor de Luna Pila (nº 3) va parlar de recolzar l ́educació Pública, de qualitat, oberta, gratuïta i en català, així com d ́integració social de les persones que viuen al municipi, i del dret a garantir un habitatge de lloguer i de qualitat.

En Rafael López (nº 4) ens va fer una pinzellada sobre propostes de remunicipalització de serveis que ja haurien de ser de gestió pública 100%, de deixar de subvencionar a la família Thyssen amb 5,2 milions d’€ anuals, de reapropiament popular de la cultura i de propostes respectuoses amb el medi ambient local i de les Valls d ‘Aro.

En acabar la presentació de la llista vam passar a donar la paraula al poble, a on les assistents, de forma molt participativa, ens van exposar els seus dubtes i van realitzar les seves propostes per al poble, com ha de ser, ja que considerem que aquest és qui realment ha de tenir el poder de decidir,

essent nosaltres, si així ho decideixen, les garants de fer arribar aquestes propostes als plens de l‘Ajuntament.

Va ser un acte del poble i per al poble, a on hem fet una especial èmfasi en que és ell qui té el poder de decidir, o qui l ́hauria de tenir, tot i que les demés forces polítiques no comparteixin aquesta visió nostra, segurament per por de perdre un poder decisori que no els pertoca.

En sortir de la Biblioteca, vam anar a fer una cerveseta a La Gaviota, per valorar l’acte; la conclusió va ser molt positiva, veient
l’alta participació que vam tenir al torn de precs i preguntes. Vam sentir mots molt positius, com ara “confiança”, “alegria”, “fer grup i equip”, “campechano” (sí, també va sortir campechano…), “agradable”, “distès”, “franquesa” i “participació”, sobre tot ciutadana. La conclusió de grup va ser molt positiva.

CUP Guíxols

 

El més llegit

I després