I després

NOTA DE LA CUP SOBRE DESNONAMENTS A SFG

Compartiu aquesta història

La CUP Guíxols ha enviat una nota als mitjans a través de la qual denuncia una sèrie de desnonaments a la ciutat realitzats en habitatges ocupats, considerant que hi ha solucions per poder donar alternatives a les famílies afectades:

“Des del passat dia 20 d’abril hem tingut coneixement de cinc casos de desnonaments d’ocupacions a Guíxols de famílies. Des de Serveis Socials es té constància de la situació d’emergència habitacional que patien, la seva vulnerabilitat i per tant, enregistrades com a ocupants d’habitatges per necessitat .

Després de l’execució de les ordres de desallotjament que Sorprenentment, Serveis Socials no en tenia constància abans que s’executessin, s’han deixat aquestes famílies, algunes amb menors, literalment al carrer. Aquestes famílies estan sent acollides eventualment per persones properes. Creiem que aquesta és una situació alarmant i indigna, ja que aquestes famílies no tenen alternatives ni se’ls hi dóna cap resposta efectiva des de les administracions. Alguna fins i tot sense la possibilitat d’incloure-les a la taula d’emergència de la Generalitat per el tipus de procediment que han patit.

Estem parlant que és quasi UN desallotjament per dia!!
Estem fartes de denunciar aquesta realitat d’ocupacions al nostre municipi per famílies vulnerables que es troben sense alternatives reals i viables.
No és compleix des de les administracions la llei del dret a l’habitatge i no es compleixen les mocions aprovades al nostre municipi en el mateix sentit .
Tampoc es veu moviments per part de l’ajuntament per fer realitat habitatges públics de lloguers socials, ni rehabilitar l’hotel Mediterrani, ni es parla de la sessió de l’edifici del carrer Verdaguer com habitatge destinat aquest ús, ni es veu la intenció d’ampliar aquest parc donada la gran necessitat, amb altres immobles com pot ser l’hotel Regente que ja és catalogat com habitacional.

L’ajuntament té a la seva mà les solucions, perquè no les utilitza? On queda la dignitat de totes aquestes famílies? Quantes famílies es poden quedar ara literalment al carrer? volem solucions ja! els drets de les persones i la seva dignitat primer!! deixin d’especular amb edificis públics . habitatges de lloguers socials ja!”

 

El més llegit

I després