I després

Nota de Guíxols des del Carrer-En Comú Podem: “Sant Feliu de Guíxols aprova la proposta dels comuns per aprofitar l’aigua freàtica de la ciutat”

Compartiu aquesta història

Nota de Guíxols des del Carrer-en Comú Podem: “Sant Feliu de Guíxols aprova la proposta dels comuns per aprofitar l’aigua freàtica de la ciutat”

Es farà servir per usos de regs urbans i neteja viària com en altres municipis.

L’aigua freàtica està conformada per diferents corrents subterranis i per possibles dipòsits naturals que es formen en el subsòl. Actualment, la major part d’aquesta aigua acaba a la xarxa de clavegueram o de pluvial. Ho fa a través de bombes extractores que les expulsen en casos de noves construccions on apareix un dipòsit d’aigua subterrània, o per evitar inundacions en garatges quan el nivell freàtic puja a conseqüència de les pluges. De fet, en alguns llocs de la ciutat les bombes ja actuen de forma habitual per evitar problemes i es desaprofita el cabal que se’n treu.

La situació greu de sequera en la que ens trobem immersos, conseqüència directa del canvi climàtic, obliga als municipis a repensar noves maneres de ser més responsables en l’estalvi de l’aigua potable. En aquest sentit, són diverses les experiències municipals que van en aquesta direcció i que permeten una important reducció del consum d’aigua potable fent servir les aigües freàtiques per a tasques de reg i neteja.

Amb aquesta proposta de Guíxols des del Carrer- En Comú Podem, el govern de la ciutat s’ha compromès a la realització d’un estudi sobre les condicions i les característiques dels nivells d’aigua freàtica existents al municipi i el seu possible aprofitament a través d’un sistema local que permeti fer-les servir per a reg de parcs i jardins i per a feines de neteja viària.

El més llegit

I després