I després

A judici una banda que havia perpetrat robatoris a Sant Feliu i altres municipis del país

Compartiu aquesta història

Aquesta setmana l’Audiència de Girona ha iniciat un macrojudici contra una banda que hauria perpetrat prop d’un centenar de robatoris i furts en diversos municipis del país, entre ells Sant Feliu de Guíxols. Els primers robatoris els van realitzar el 7 de juliol de 2017. En una nit van assaltar tres habitatges de Sant Feliu, i l’endemà, van assaltar-ne tres més, emportant-se principalment diners en efectiu, joies, i aparells electrònics.

S’asseuran al banc dels acusats nou persones a qui la fiscalia acusa de diversos delictes, com ara 9 delictes continuats de robatori amb força a casa habitada, 6 delictes continuats de violació de domicili i 9 delictes de pertinença a grup criminal. Els detinguts s’enfronten a penes d’entre 4 anys i mig fins els 12 anys i mig.

La investigació dels fets la van iniciar els Mossos d’Esquadra l’any 2018, després de detectar una onada de robatoris en habitatges de les comarques gironines i altres localitats catalanes, i que seguien un modus operandi semblant. Els habitatges triats estaven situats en zones boscoses o en un parc verd, per no ser vistos. El grup estava format per deu persones, tot i que una d’elles no ha estat localitzada.

Per entrar als domicilis, solien forçar el pany amb un tornavís molt gran o hi accedien per una finestra. Un cop acabaven, un cotxe els esperava prop del lloc per recollir-los. Els membres de la banda rebien una part del botí en cada assalt.

El més llegit

I després