I després

12 anys de presó per l’home que va atacar amb sosa càustica la parella i la filla d’ella a Sant Feliu

Compartiu aquesta història

L’Audiència ha condemnat a 12 anys de presó l’home que va atacar la seva parella amb sosa càustica a Sant Feliu de Guíxols, fent-li perdre la visió d’un ull, provocant també cremades a la filla d’ella i a la mainadera. Els fets van passar el 29 de juny del 2020.

La sentència obliga el processat a indemnitzar-les amb més de 62.000 euros i li prohibeix acostar-s’hi o comunicar-s’hi durant 15 anys. Tot i que ella va intentar exculpar el processat al judici, dient que la va ruixar amb sosa càustica per accident, el tribunal creu que va canviar la versió inicial “per la persistència del vincle afectiu que tenia amb l’acusat”, amb qui volia continuar mantenint una relació.

Els fets van tenir lloc cap a dos quarts d’una del migdia, al portal de l’edifici on vivien la dona i la filla d’ella. La sentència subratlla que l’acusat, “amb el propòsit d’atemptar contra la integritat física” de la mare i la filla, i “acceptant les conseqüències dels seus actes”, les va atacar amb el líquid. Va ruixar la cara de la dona amb la sosa càustica i també en va abocar damunt la menor, que llavors tenia 5 anys.

Quan la mainadera va sentir els crits des del pis, va baixar al replà per intentar ajudar-les i el processat també la va ferir a la cama amb la sosa. Després, l’acusat va fugir del lloc dels fets, enduent-se l’ampolla amb ell. Arran de l’atac, la seva parella va perdre la visió d’un ull i la nena va patir cremades a la cara i al cos, algunes de tercer grau. Un cop l’acusat hagi complert les tres quartes parts de la condemna, obtingui el tercer grau o se li atorgui la llibertat condicional, el tribunal ordena que se l’expulsi del territori estatal.

 

ACN/Redacció

El més llegit

I després