I després

Nota de Guíxols des del Carrer – En Comú Podem: “Jordi Lloveras i Cristina Santiago encapçalaran la llista dels Comuns a Sant Feliu”

Compartiu aquesta història

Nota de Guíxols des del Carrer – En Comú Podem: “Jordi Lloveras i Cristina Santiago encapçalaran la llista dels Comuns a Sant Feliu de Guíxols a les properes Municipals”

Guíxols des del Carrer – En Comú Podem ha aprovat, per consens, les dues persones que encapçalaran la llista a les properes eleccions municipals de maig de 2023.

D’aquesta manera Jordi Lloveras tornarà a ser, per tercera i última vegada com ell mateix ha manifestat, el candidat a l’alcaldia. En un primer moment ell mateix va plantejar fer un pas al costat després d’haver estat cap de llista en dues ocasions, no obstant l’assemblea va valorar àmpliament la feina feta al llarg dels darrers anys així com la seva experiència en l’àmbit municipal i, des d’un primer moment, va tenir clar que havia de ser ell la persona que encapçalés el nou projecte.

Per la seva part, Cristina Santiago serà la primera vegada que es presentarà a uns comicis polítics. Graduada en treball social, ha participat com activista en la plataforma d’afectades per l’hipoteca i en moviments feministes. Porta un temps col·laborant amb el grup local dels comuns, on ha destacat pel seu compromís i preocupació en els aspectes més socials de la política municipal.

Durant l’assemblea van quedar també definits els principals eixos a partir dels quals s’elaborarà, de manera participativa a partir de reunions col·lectives obertes a tots els veïns i veïnes, el programa electoral. Aquests seran:

-Escut de protecció social, amb especial atenció a la construcció d’una nova residència pública per a gent gran i a destinar més recursos a serveis socials, tant econòmics com humans, per poder disposar de nous serveis i millorar els actuals.

-Habitatge assequible, cedint espais per a foment de la construcció de vivenda de protecció oficial i posant en marxa un pla local d’habitatge públic per a emergència habitacional.

-Transició energètica i ecològica, posant l’èmfasi en la constitució d’una comunitat energètica local d’àmbit municipal, en la protecció del poc paisatge natural que encara queda a la ciutat, en l’elaboració d’un pla local de residu zero i en la gradual implementació del porta a porta com a sistema de recollida selectiva.

-Feminisme, solidaritat i vida, amb l’elaboració d’un pla local contra la violència masclista, la creació de nous projectes de cooperació i la preocupació per posar en el centre de l’agenda una vida digna i de qualitat, de les persones i també la dels animals.

-Cultura i educació, amb una redefinició de l’actual projecte Thyssen i d’aquells elements que, intrínsecament, formen part de la cultura popular i van lligats a la recuperació de la memòria històrica de la ciutat. La formació també es planteja abordar, amb tots els agents implicats, un pla educatiu de ciutat.

El més llegit

I després