I després

L’Ajuntament congela impostos i taxes locals per l’any vinent

Compartiu aquesta història

Així el rebut de l’IBI, les escombraries, els guals o de l’impost de vehicles, entre d’altres, no experimentaran cap canvi respecte a aquest any.
Així ho ha decidit el govern municipal per tal de no incrementar la pressió fiscal per l’any vinent, ara que s’anuncia un horitzó de crisi econòmica.

Josep Muñoz és el regidor d’hisenda de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

El que si ha retocat el consistori són les bonificacions a taxes i impostos com l’IBI o l’IAE. Fa unes setmanes s’anunciava que, a l’igual que ja passa amb els particulars, les empreses que incorporin plaques solars podran aconseguir bonificacions de fins al 50% de l’impost de béns immobles per un període de cinc anys.

També s’han incorporat bonificacions per aquelles llars que incorporin punts de recàrrega de vehicles elèctrics. També ha retocat, a proposta del grup municipal de Guíxols des del carrer, la bonificació per la creació de llocs de treball per empreses locals.

Per tot plegat el regidor considera que l’Ajuntament de Guíxols té un alt nivell de bonificacions socials i per impulsar mesures d’energia sostenible.

Muñoz qualifica de sòlida la sostenibilitat econòmica del consistori, però considera que cal una anàlisi profunda i acurada de la despesa de l’Ajuntament, per permetre el creixement dels serveis.

 

El més llegit

I després