I després

Nota de Guíxols des del Carrer-En Comú Podem: “El Pla d’adaptació al canvi climàtic arriba tard i sense participació”

Compartiu aquesta història

Nota de Guíxols des del Carrer-En Comú Podem: “El Pla d’adaptació al canvi climàtic arriba tard i sense participació”

EL PLA D’ADAPTACIÓ AL CANVI CLIMÀTIC ARRIBA TARD i SENSE PARTICIPACIÓ

El govern ho fa a les portes d’una campanya electoral, amb oportunisme i sense que prèviament hagi mostrat un veritable interès en aquest tema

En el darrer Ple el govern va portar a votació el seu Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima; un Pla que segons el grup dels comuns a Sant Feliu de Guíxols arriba tard, sense participació i amb algunes deficiències. Això si, el Pla arriba oportunament just abans d’una campanya electoral.

Guíxols des del Carrer – En Comú Podem es va abstenir en aquesta votació, en considerar que el Pla no defineix, en el marc dels objectius generals pel 2030, l’objectiu específic establert en recollida selectiva, que hauria de ser del 60%. La millora de la recollida selectiva és una assignatura pendent a Sant Feliu de Guíxols i una de les primeres accions a corregir si realment es volen reduir les emissions de gasos amb efecte hivernacle.

A més, el Pla parteix de la base que ja s’està fent un desplegament d’energia renovable mitjançant les comunitats energètiques locals a Sant Feliu de Guíxols, quan en realitat el projecte que s’ha presentat al voltant de la instal·lació de plaques fotovoltaiques en el col·legi Baldiri Reixach, només de 30 Kw, ni s’ha posat en marxa, ni es pot considerar com una comunitat energètica local.

Tampoc en la mobilitat el Pla aporta cap mesura destacada, situant l’estratègia cap a l’ús de la bicicleta, però centrant-ho tot en la vessant turística. No parla de incorporar la bicicleta a la mobilitat quotidiana de la ciutat a partir de l’elaboració d’un Pla Director de la bicicleta, com ja va proposar anys enrere el nostre grup sense gaire sort.

Finalment, les propostes que el Pla contempla en desenvolupament urbà són massa genèriques. En aquest punt la nostra formació lamenta que no es concretin millor les accions a desenvolupar amb l’objectiu d’avançar cap a una actualització del nostre planejament urbà i tenir una protecció més eficient del nostre entorn natural.

Sant Feliu de Guíxols, 31 de març de 2023

“1 de 21”

El més llegit

I després