I després

Els pescadors de Sant Feliu se sumen a un grup d’acció per obtenir ajudes del fons europeu

Compartiu aquesta història

Els pescadors de Sant Feliu de Guíxols se sumen al Grup d’Acció Local Pesquer de la Costa Brava per així presentar-se a les ajudes del Fons Europeu Marítim i de la Pesca i l’Aqüicultura. Aquests fons estan destinats a promoure l’economia blava sostenible, mitjançant projectes de cooperació local. Aquest grup pesquer abasta, a més de Sant Feliu, els municipis de Cadaqués, l’Escala, Llançà, el Port de la Selva, Roses, Palamós i l’Estartit, que sumen una superfície de 254 km.

Aquest és el segon cop que els municipis de la Costa Brava presenten una candidatura a aquests fons i que el Departament d’Acció Climàtica els selecciona per constituir-se com a grup. Aquest grups són entitats creades per dissenyar i desenvolupar estratègies per a la gestió dels ajuts europeus i així, poder-se centrar en les seves prioritats.

Actualment hi ha 4.441 llocs de treball dels sectors de l’economia blava a la zona i les 8 confraries de pescadors del sector estan adherides a aquest grup. Entre tots sumen una flota pesquera de 167 embarcacions que generen unes captures de 4.922 tones anuals i una recaptació en primera venda de 26 milions d’euros.

El més llegit

I després