La tarifació social ha estat una qüestió reiterativa en el plens per part del regidor de Guíxols des del carrer, Jordi Lloveras, que ha trobat una resposta del govern que considera positiva, i així ho expressa la plataforma en la nota que ha adreçat els mitjans:

“El govern de la ciutat s’ha avingut a crear una comissió de treball per estudiar la tarifació social  dels preus pels serveis públics. La moció que l’any passat es va rebutjar, presentada conjuntament ara per  Guíxols des del Carrer-Entesa i la CUP, ha quedat aprovada per unanimitat. D’aquesta manera es podrà assolir l’equitat i la universalitat en els serveis  municipals: les escoles bressol, l’ escola de música, els casals d’estiu,  la piscina , les escoles de formació esportiva, els serveis d’atenció domiciliària i  el transport públic  i ningú es quedarà fora per culpa del preu. El passat mes d’octubre, Guíxols des del Carrer–E va organitzar una assemblea ciutadana per explicar en que consisteix la tarifació social i va recollir prop d’un centenar de signatures que han servit per reforçar la moció que finalment  s’ha aprovat.

Igualment s’ha aprovat per unanimitat la moció que proposa a la Generalitat una reforma fiscal progressiva i la posta en marxa de la Renda Garantida de Ciutadania, mesures que han de tenir el seu reflex en els pressupostos de la Generalitat que ha d’aprovar el Parlament de Catalunya.

Pel que fa a la reforma de l’entorn del Monestir que vol incorporar una parcel.la de 444m2 que es va comprar a la veïna finca Blasco, un espai lliure que passa a ser equipament, on es podria construir un annex al Monestir la posició de GdC-E ha estat d’abstenció perquè considera que qualsevol edificació en aquest indret pot malmetre els murs del monument, a part del fort impacte visual en la zona de més solera històrica de la ciutat. S’ha de tenir en compte, a més que es desconeix quina ha estat la valoració que en fa la Comissió Local del Patrimoni”.