I després

100 DIES DE JOSEP RIUS COM A SÍNDIC DE GREUGES

Compartiu aquesta història

Josep Rius va rellevar en el càrrec de Síndic Municipal de Greuges de Sant Feliu de Guíxols a José Luis Mayo el 8 de juliol passat i, descomptant les vacances del mes d’agost, es poden comptabilitzar els 100 dies de servei en el càrrec.

En una entrevista realitzada per la nostra emissora en el seu despatx ens parlava del primer cas que es troba en el minut zero del seu debut, la queixa d’un establiment de la Rambla del Portalet per les obres de l’Hotel Elke i la darrera de fa deu dies la d’un ciutadà al qual l’Ajuntament requereix per fer una vorera per obra nova i aquest acudeix al Síndic considerant que l’obra és una rehabilitació i que ha d’anar a càrrec del consistori.

En la relació d’altres qüestions que han d’atendre sovint hi destaquen els conflictes entre veïns, en els quals s’intenta fer una mediació que si no obté resultats es trasllada als Mossos d’Esquadra, també les molèsties dels propietaris que no saben tenir animals, en especial els gossos, tant pels lladrucs, com pels excrements a les terrasses i altres espais comuns, el desacord d’alguns conductors per sancions de la Policia Local o la neteja, que considera que cal millorar tant pel que fa al servei com pel comportament d’alguns ciutadans.

Josep Rius també destacava la col·laboració de la seva oficina en tema d’habitatge amb la PAH així com amb altres institucions com el del Fòrum de Síndics que aquest any té com a seu la ciutat de Girona.

Quant la resposta de l’Ajuntament davant les seves demandes Rius declarava que, de moment, està força decebut per la dilatació administrativa en la resolució de les queixes i que ja ha manifestat a l’alcalde i a algun regidor que va accedir al càrrec amb la intenció de ser operatiu i no per lluir, per la qual cosa espera que es posin les piles en aquest sentit. Afegia que possiblement l’administració funciona així però que de vegades és desesperant i posava com a exemple en el cas d’alguns solars i finques en les quals demana que l’Ajuntament hi actuï subsidiàriament.

Josep Rius deia que també volia esvair dubtes sobre el tòpic de que és té un tracte preferent amb els immigrants, que algun s’hi adreça, però que si el problema que exposen no és de la seva competència, com a la resta, se’ls deriva a Serveis Socials.

Finalment, en el balanç d’aquest curt període de temps, comptabilitzava 56 expedients resolts (16 queixes, 28 consultes, 4 derivacions i 8 actuacions d’ofici) i que s’està treballant en els que es van obrint en el dia a dia des de la seva oficina situada a la Casa Albertí, al carrer Penitència, 10. Telèfon 972 32 80 40. Horari: de dilluns a divendres de 9 a 14 h. els dijous també de 16 a 18:30 h.

Josep Rius ha assistit a la trobada de síndics que es va celebrar el passat dimecres, dijous i divendres a Girona.

El més llegit

I després