I després

NOTA DE CIU SOBRE EL PLE DEL MES DE JUNY

Compartiu aquesta història

El grup de Convergència i Unió ha fet pública una nota en la qual apunten que “El govern ganxó ha admès que gràcies a la bona gestió dels recursos municipals de l’anterior legislatura, podrà fer importants inversions a la ciutat.

Inversions com la segona fase del Carrer Santa Magdalena des de la riera fins la Carretera de Girona, la rehabilitació de la façana de l’antic Hospital i el manteniment de un bon nombre de carrers seran possibles, segons va admetre el regidor d’Hisenda gràcies a la bona gestió econòmica del govern anterior del que formava part CiU, responsable de la mateixa regidoria.

La limitació del sostre de despesa dels municipis, imposada per llei pel govern central, va impedir que els Ajuntaments amb els comptes sanejats com el nostre, poguessin destinar els estalvis aconseguits en la gestió municipal a inversions.
Això va motivar que les principals inversions previstes a la anterior legislatura no es poguessin dur a terme.

No va ser fins a mitjans del 2015 que es va flexibilitzar la llei, permetent que el govern anterior destinés part dels seu estalvis a iniciar les obres de reurbanització dels carrers Eres, un tram dels carrers Metges i Lluna, el carrer Miquel Boera i Santa Magdalena ( que tants mals de cap va suposar pel govern degut a l’ incompliment de l’empresa guanyadora de la licitació) i l’arranjament d’una vintena més de carrers dels municipi.

TPSF en aquell moment va criticar durament el fet que no s’haguessin iniciat abans, quan eren coneixedors que no depenia del nostre equip de govern.

Durant l’aprovació del pressupost municipal pel 2016, el grup municipal CiU conscients que l’Ajuntament disposava a final de 2015 encara de 6.290.000.€ d’estalvi generat a l’anterior legislatura, i donada la nova situació legal, va instat al govern local a que realitzes la 2a. fase del c/ de Les Eres i c/ Santa Magdalena en concret, i d’altres en general , per la afluència continuada de trànsit per aquestes vies.

Al darrer Ple del mes de juny, amb el vot favorable de CiU el govern va aprovar, escoltant la nostre petició, destinar part dels diners a invertir en l’execució de la segona fase del carrer Santa Magdalena al que destinarà 676.000.-€, la façana del antic hospital al que hi destina 150.000.-€ i 430.000.- € a l’arranjament d’altres carrers de la ciutat.

Celebrem que el govern finalment va escoltar les nostres peticions després de l’inicial reticència,i acceptés fer aquestes importants i necessàries inversions que ja havien estat iniciades a la legislatura anterior”.

 

El més llegit

I després