I després

EL SIAD REACTIVA LES RUTES LITERÀRIES DE SFG

Compartiu aquesta història

Pels qui busquen un pla saludable i a cost zero per fer a Sant Feliu de Guíxols, el SIAD (Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones) reactiva la seva proposta de realitzar un passeig per les dues rutes literàries de Miradors amb noms d’oficis tradicionalment femenins.
El litoral de Sant Feliu de Guíxols, a través dels seus balcons sobre la Mediterrània, recorda els diferents oficis tradicionalment femenins desenvolupats a la ciutat en commemoració del dia internacional de la dona treballadora.
La proposta es divideix en dues rutes:
Ruta 1: Sortida de l’Ajuntament de SFG i arribada a l’ermita de Sant Elm.
Ruta 2: Sortida de cala Jonca i arribada a la platja de Sant Pol.
En els itineraris es fan parades als miradors de “Les remendadores”, de “Les pageses”, de “Les modistes”, de “Les peixeteres”, de “Les triadores” (de taps), de “Les mestresses” i de “Les dides”.
La Ruta Literària que es presenta en el llibret digital acompanya cada Mirador, cada vista i cada paisatge amb la serenitat que donen els diferents textos oportunament seleccionats per la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit , sempre en atenció a l’ofici que dóna nom a cadascun dels Miradors.
La Ruta del Miradors va ser una iniciativa de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guixols a través del SIAD i que va comptar amb el suport de les àrees de Turisme, Premsa i Arxiu Municipal.
Aquesta acció forma part del desenvolupament de polítiques actives que realitza el municipi per fomentar la igualtat de drets i oportunitats entre dones i homes.
Des del SIAD es destaca que “el litoral de Sant Feliu de Guíxols recorda els diferents oficis tradicionalment femenins desenvolupats a la nostra ciutat en commemoració del dia internacional de la dona treballadora, un bell reconeixement a totes les dones ganxones anònimes i a la lluita, encara vigent, per la igualtat real dels drets socials i laborals de les dones”.
Si voleu disposar del llibre digital de la ruta, hi podeu accedir a través del següent enllaç:
https://issuu.com/perecarreras/docs/ruta_miradors?viewMode=doublePage&e=7162859%2F2626337
Es recomana que si hi feu fotografies les etiqueteu amb els hashtags: ‪#‎rutamiradorsdones ‪#‎siadsfg ‪#‎mediterràniament

 

El més llegit

I després