I després

NOTA DE CIU PER UNA MOCIÓ SOBRE L’1 D’OCTUBRE

Compartiu aquesta història

El grup municipal de CiU (PEDeCAT) a l’Ajuntament ha enviat una nota sobre una moció que va presentar en el passat ple municipal ordinari, on demanava un espai que portés el nom de l’1 d’octubre i el text de la qual reproduïm a continuació:

“En el passat ple, el nostre grup municipal va presentar una moció per posar el nom d’“1 d’octubre de 2017” a un carrer o a una plaça de la nostra ciutat. La proposta es va presentar al ple, el màxim òrgan representatiu de la ciutat, en nom de molts ganxons que es pregunten perquè a la nostre ciutat no es pot fer com a Girona, com a Figueres, com a Sta. Cristina, etc.?

La proposta tenia dos objectius; d’una banda aconseguir que els fets ocorreguts l’1 d’octubre de 2017 perduressin en la memòria col·lectiva dels ganxons, i, per altra banda, retre homenatge a totes les persones que varen fer possible que el passat 1 d’octubre es pogués celebrar el referèndum a la nostre ciutat.

Durant el debat de la proposta, el PSC va justificar el seu vot en contra, excusant-se en el fet que no tothom vol la independència, però nosaltres defensem que l’esperit de l’1 d’octubre del 2017 va del dret a decidir, de la llibertat i de la democràcia. Però és evident que pel Sr. Muñoz, els ciutadans i les ciutadanes que aquell dia varen patir els cops de porra i tots els que varen fer possible que es votés, no mereixen tal reconeixement .

Els regidors sr. Polo (ERC) i sr. Saballs (TxSF) varen fer costat al seu company de govern, el sr. Muñoz (PSC-PSOE), i varen justificar el seu vot, també en contra de la proposta, per traslladar la decisió a la comissió del nomenclàtor, una comissió que des del mes de maig de 2017 estem esperant que es convoqui.

Però el que més ens ha va sorprendre, va ser la pujada de to i la deriva autoritària del sr. Motas, (encara que no és la primera vegada que perd els papers) titllant de “frivolitat” la proposta, i repetint que “li treu de polleguera” que sigui el nostre grup qui demani al ple que es posi el nom d’1 d’octubre de 2017 a un espai públic. Ens va acusar de voler-nos “apropiar políticament de l’1 d’octubre de 2017”, afegint que està cansat de “tonteries i postureo”, i que la proposta no tenia “chicha ni limoná”. Uns comentaris, al nostre entendre, poc apropiats pel seu càrrec d’Alcalde.

A hores d’ara, encara no entenem la seva reacció. Potser, en comptes de escridassar-nos al ple, el que hauria d’haver fet l’Alcalde i el sr. Vilà és agrair-nos que presentéssim la proposta, ja que ells no ho poden fer perquè estan lligats de mans i peus pel pacte amb els socialistes.

Sap greu que, a més de nosaltres, també escridasses i menysprees als membres de l’ANC, Omnium i CDR que estaven a la sala i que varen marxar al escoltar els comentaris de l’alcalde, acusant-nos a tots de “veure el que passava des del sofà, mentre ell i altres es jugaven molt”. Actitud que considerem que no va ser ni digna ni pròpia de la màxima autoritat municipal.

En definitiva, la nostra proposta volia aconseguir que es possés el nom d’”1 d’octubre de 2017” a un espai de la ciutat, i consensuar allà mateix o a la comissió del nomenclàtor quin seria el carrer o la plaça més adequada per fer-ho.

Tant mateix nosaltres no defallirem, reclamarem la convocatòria de la comissió del nomenclàtor i tornarem a presentar la nostra proposta allà.

Segur que ens en sortirem !!”

 

El més llegit

I després