I després

SANT FELIU S’ENMIRALLA EN EL THYSSEN DE MÀLAGA

Compartiu aquesta història

Una delegació de l’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols es va desplaçar a Màlaga el passat dimecres per assistir a la inauguració de l’exposició del Museo Carmen Thyssen Bornemisza, una visita que també tenia el propòsit d’aplicar la fórmula que ha funcionat de forma positiva a la ciutat andalusa que, com es preveu en el cas de Sant Feliu, el projecte casa un edifici noble, com és el Palacio de Villalón, amb una nova edificació que alberga les sales d’exposicions.

Es varen mantenir reunions amb l’alcalde de Málaga, Francisco de la Torre, i amb una de les ànimes dels projectes museístics de la ciutat, la tinent d’alcalde i regidora de cultura Gema del Corral.

Varem poder establir una connexió amb la regidora perquè ens expliqués què ha suposat la implantació del Thyssen a Màlaga, per poder valorar si els resultats obtinguts en la seva aposta es podrien extrapolar a Sant Feliu, que també pretén esdevenir un centre d’art.

“Per a nosaltres la implantació del Museo Carmen Thyssen ha suposat un abans i un després en el centre històric. Havíem iniciat un pla estratègic en el qual un dels eixos principals era la cultura i convertir-nos en la ciutat dels museus. I en deu anys ho hem aconseguit. Primer va ser el Museo Picasso, després vindria el Centro de Arte Contemporaneo. El Thyssen va ser el tercer i on es troba, el Palacio Villalón, era una zona degradada, abandonada, amb problemes de seguretat, on els propietaris de l’àmbit s’havien desentès dels immobles i pràcticament no comptava amb activitat comercial.

La seva posada en funcionament ha suposat una transformació global de l’entorn. A Màlaga també tenim el Museo Ruso o el Pompidou però cap d’ells no ha aconseguit transformar el seu entorn com el Thyssen, això sí, comptant amb una aposta decidida de l’ajuntament amb la creació d’una illa de vianants que va provocar que es comptés amb una potent oferta comercial dels propietaris dels locals de la zona, que ja tenien un motiu per invertir en les seves propietats. Es varen rehabilitar els edificis i, en definitiva, es va aconseguir una potenciació del teixit econòmic i el desenvolupament social de l’entorn”.

Ens va sorprendre la informació que la regidora tenia del projecte de Sant Feliu, sobre el qual va declarar: “Jo aconsellaria a la gent de Sant Feliu que no dubtin a donar suport a aquesta aposta cultural, ja veuran que la transformació serà positiva per a tothom ja que l’aposta per la cultura sempre és un motor de desenvolupament social que atrau a un públic d’un nivell mig i alt amb una oferta exclusiva de pintura catalana molt concreta com la que es podrà veure a Sant Feliu. És quelcom molt positiu i això permetrà crear les sinèrgies necessàries que revertiran en la generació de riquesa, com ha estat el nostre cas. A més, Sant Feliu ja compta amb un entorn magnífic amb els jardins annexos i el monestir benedictí que poden abraçar i acollir un projecte que desitgem que tingui un èxit similar al que hem experimentat a Màlaga”.

El més llegit

I després