I després

NOTA D’AMICS DEL MUSEU SOBRE EL LLEGAT DE JOAN BORDÀS

Compartiu aquesta història

La Junta d’Amics del Museu de la ciutat ha enviat un escrit dirigit a tots els socis, simpatitzants i mitjans de comunicació on recorden “que va ser l’any passat, en motiu de les Jornades Internacionals del Patrimoni que vam posar de manifest la riquesa de l’obra de l’arquitecte Joan Bordàs”. Afirmen que dins de la confecció d’aquesta memòria van veure que “no tots els elements dissenyats per l’arquitecte estaven catalogats i, per tant, protegits”.

Expliquen que, a rel d’aquest fet, alguns dels representants polítics de l’Ajuntament han valorat aquest llegat i han demanat al govern local la “immediata catalogació dels elements creats per Bordàs que encara no ho estan i que són dignes de protecció contra possibles destruccions”. Posen d’exemple l’enderroc dels balcons sobre la platja a la barana del passeig Rius i Calvet ara fa quatre mesos.

Des de la junta valoren la resposta de l’equip de govern afirmant que ha estat “la no admissió d’aquesta necessitat i deixar per més endavant aquesta catalogació”. És per aquest fet que lamenten aquesta determinació i fan públic el seu malestar “per la poca sensibilitat envers una obra paisatgística que, fins ara, ens identifica”.

Podeu consultar la nota completa clicant aquí
Podeu consultar la fotografia adjunta al document clicant aquí

El més llegit

I després