I després

Nick Schultz s’emporta la primera etapa de la Volta a Sant Feliu

La regidora d'Esports, Mireia Borrego, valora molt positivament la jornada i el canvi d'emplaçament del control de firmes i la sortida

Compartiu aquesta història

L’australià Nick Schultz s’ha emportat la primera etapa de la 103 Volta Ciclista a Catalunya que s’ha celebrat a Sant Feliu de Guíxols aquest dilluns i on la ciutat n’ha estat sortida i arribada.

L’esportista de l’Israel-Premier Tech s’ha sabut anticipar als grans favorits de la cursa per endur-se el primer triomf, per davant de Tadej Pogačar de l’UAE Team Emirates i del seu company d’equip, Stephen Williams. Tadej Pogačar ha arrancat en els darrers 300 metres per atrapar el moviment de l’australià, que finalment ha pogut celebrar el triomf in extremis per convertir-se en el primer líder de la Volta a Catalunya 2024.

Aquesta primera etapa ha tingut un recorregut de 173,9 quilòmetres “decidits en el sempre exigent final a la ciutat empordanesa” destaca l’organització. La regidora d’Esports, Mireia Borrego, valora molt positivament la jornada, com també el canvi d’emplaçament del control de signatures i la sortida, que varen tenir lloc al port de la ciutat.

175 han estat els ciclistes que han participat en aquesta primera prova, que comptava amb un traçat trencacames pel massís de les Gavarres. El recorregut incloïa els passos per l’Alt de la Ganga, de 3a categoria, i pels alts dels Àngels i de Sant Grau, de 2a categoria tots dos, aquest darrer, coronat a tan sols 20 quilòmetres de la línia de meta situada a la carretera de Girona.

Alex Baudin del Decathlon Ag2r La Mondiale, Simone Petilli de l’Intermarché-Wanty, Kenny Elissonde del Cofidis, Ådne Holter de l’Uno-X Mobility i Mikel Bizkarra de l’Euskaltel-Euskadi, han estat els protagonistes de l’escapada del dia, fet que ha valgut a Elissonde el primer liderat de la classificació de la muntanya d’aquesta Volta. Per la seva banda, Bizkarra s’ha coronat com el més combatiu de la jornada.

El més llegit

I després