I després

NADALES AMB CRIS JUANICO A SFG

Compartiu aquesta història

Aquest divendres, 3 de gener, el cantant Cris Juanico, exvocalista dels “Ja t’ho Diré” presentarà el seu disc “Un món de nadales” en un concert al Teatre Auditori Narcís Masferrer on comptarà amb la col·laboració de la Coral de Grau Mitjà de l’Escola Municipal de Música de Música de Sant Feliu de Guíxols i de la formació Luis González Trio.
El concert té un preu de 12 euros i les entrades anticipades es poden recollir a l’Oficina de Turisme.
Les cançons formen part d’un disc editat en aquestes dates i quan al recull de cançons i al gènere de les mateixes, Juanico apunta en el seu web que “la música tradicional és vehicle de transmissió de saviesa popular cap a les noves generacions, i ho és en tots els seus vessants, amb la música mateixa com a eina de festa i celebracions d’èxits, aniversaris, reunions, jocs, àpats, vermuts i, com no, per allargar les sobretaules.
Fa uns anys vaig recopilar una petita part del ric cançoner popular de Menorca en el disc Memòria (feina de la qual estic molt orgullós i que segurament tindrà continuïtat…), un projecte que pretenia apropar als més joves algunes de les tendències musicals tradicionals i populars de l’illa i que va acabar sent un preciós enllaç emocional entre avis, pares i fills; uns llaços abans ja existents però possiblement oblidats.
Entenc la música nadalenca com un dels pilars de la música tradicional, on es troben les tradicions locals i l’esperit de celebració i exaltació del fet autòcton, prenent partit de les sobretaules dels àpats nadalencs familiars i dels carrers dels pobles i ciutats. Les nadales que es canten arreu han passat de pares a fills, i han acabat sent una part important de l’educació musical de cada poble. Fins i tot, amb els anys, moltes de les nadales s’han traduït i s’han integrat en la tradició d’altres cultures, amb la qual cosa han esdevingut un nexe musical global”.

 

 

El més llegit

I després