Entre el munt d’activitats que se celebren en aquestes diades nadalenques, n’hi ha una que destaca per la predisposició dels participants que cada vegada són més. Ens referim al primer bany de l’any que l’Aquàtic Club Xaloc organitza conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i el Centre Excursionista Montclar.
Al temps que la majoria de ciutadans reposaven després de la llarga nit de Cap d’Any, paint ens copiosos sopars, torrons, neules, cava i tot allò que es pugui enfornar, a més de les copes als bars i els balls en els locals, prop de 200 participants s’acostaven a la platja del davant de Sant Feliu per plantar cara al fred i per participar en aquest primer bany que, amb una temperatura de l’aigua de 13 graus, fou seguit per un important nombre de curiosos que, ben abrigats, contemplaven l’espectacle des de la barana del passeig marítim.
Any rere any es va engrandint el llistat de participants al temps que l’activitat ja és un dels clàssics d’aquestes dates, enguany, el banyista més gran va ser un home de 93 anys i la més petita, una nena de 3 anys. Es va comptar amb bon temps pel què fa a la climatologia i a l’estat de la mar però que no treu que les temperatures es corresponguessin amb l’estació hivernal.