I després

MOCIÓ PER DESMILITARITZAR LES COMARQUES

Compartiu aquesta història

En una moció al Ple, el grup municipal de Guíxols des del carrer-Entesa, demana que cessin les maniobres militars en espais no estrictament militars i que s’eviti la presència de l’exèrcit en qualsevol espai formatiu i promocional de la joventut.

A través de l’escrit, la formació critica que l’Exèrcit pugui fer maniobres militars sense comunicació prèvia a cap autoritat municipal, i que a més, ho puguin fer en zones protegides com són el parc d’interès nacional de l’Albera, el paratge natural de Sadernes o l’Estany de Banyoles. Guíxols des del Carrer-E considera que el Govern espanyol hauria de respectar la decisió dels municipis que es declarin antimilitaristes de forma oficial i no vulguin que en el seu terme municipal es facin maniobres fora dels espais pròpiament militars.

Per altra banda, Guíxols des del Carrer-E lamenta també la participació de l’Exèrcit en esdeveniments de joventut com són l’ExpoJove o el Saló de l’Ensenyament, ja que considera que aquesta presència està lluny dels valors i principis lògics de la cultura de la pau. Per aquesta mateixa raó, la moció també insta al compromís del govern de la ciutat amb la promoció i la defensa de la pau i rebutja els actes de propaganda i exaltació militar.

Finalment, el text demana que es facin les accions necessàries per a reclamar el traspàs a la Generalitat, o a l’ens local que correspongui, del patrimoni militar de tipus immobiliari que es trobi en desús a les comarques gironines, per a destinar-lo a usos públics de caràcter civil.

 

El més llegit

I després