I després

EXPOSICIÓ SOBRE “EL TREN DE LA MODERNITAT”

Compartiu aquesta història

Aquest divendres al matí,s’ha celebrat a l’antiga estació del tren de Llambilles, la presentació de la futura exposició itinerant:”125 anys del ferrocarril entre Girona i Sant Feliu de Guíxols (1892 / 2017)”, una iniciativa de Joan Casas i Enric Heriz..

Serà una exposició commemorativa de la posada en funcionament del tren organitzada pels ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro, Santa Cristina d’Aro, Llagostera, Cassà de la Selva, Quart, Llambilles i Girona; i Associació d’Amics del Ferrocarril de les comarques de Girona. La coordinació de la producció es realitza des de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols mitjançant el Museu d’Història i que compta amb la col·laboració de la Diputació de Girona i el Consorci de les Vies Verdes de Girona, així com el patrocini de l’empresa Massachs Obres i Paisatge, slu.

Es tracta de reivindicar el passat industrial d’algunes viles gironines i les iniciatives des de ciutats com Sant Feliu de Guíxols de la construcció d’una línia de ferrocarril que unís el port guixolenc i ciutats amb una gran expansió industrial a causa de la indústria surotapera amb la línia de tren de Girona cap a França.

També, de revaloritzar el patrimoni cultural relacionat amb el funcionament de l’antiga via del ferrocarril: professionals que hi treballaven, mercaderies i tràfec de persones.

I, finalment, donar a conèixer els nous usos d’alguns d’aquests elements: via verda, reconversió dels edificis; i la necessitat de conservar aquest patrimoni a través de la protecció, la documentació i la difusió d’aquest important actiu del nostre patrimoni cultural.

A la presentació han pres la paraula l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, i els seus homònims de Llagostera i Llambilles que han incidit en la importància de la unió del municipis a través de la línia ferroviària, que continua a dia d’avui amb la reconversió del trajecte en via verda.

L’exposició iniciarà el seu viatge a Sant Feliu de Guíxols (del 30 de juny al 24 de setembre de 2017) i continuarà a Castell d’Aro (del 30 de setembre al 22 d’octubre de 2017), Santa Cristina d’Aro (del 27 d’octubre al 26 de novembre de 2017), Llagostera (de l’1 de desembre al 31 de desembre de 2017), Cassà de la Selva (del 4 de gener al 4 de febrer de 2018), Llambilles (del 9 de febrer al 4 de març de 2018), Quart (del 9 de març al 8 d’abril de 2018) i Girona (del 13 d’abril al 16 de setembre de 2018).

La iniciativa es complementarà amb un programa que constarà d’activitats i material pedagògic, visites culturals, foment d’intercanvi cultural entre les poblacions escolars dels pobles de l’antiga línia, organització d’activitats festives i jornades de debat.

El més llegit

I després