I després

MILLORES AL CAMÍ DE RONDA DE LA CALA DEL VIGATÀ

Compartiu aquesta història

La segona i darrera fase de les obres d’urbanització del sector guixolenc de Vista Alegre, entre les Penyes i el turó de Sant Elm, ha arrencat, aquesta setmana, amb un pressupost d’adjudicació de 250.770 euros, ha informat El Punt Avui. Es tracta d’una obra majoritàriament finançada pels propietaris de les parcel·les privades, que dona continuïtat al nou tram de carrer urbanitzat més al nord i amb una aportació mínima del consistori. Però el gran atractiu serà la recuperació del tram de camí de ronda que envolta la casa coneguda com a Mirador del Frare, i els dos accessos des dels carrers Vista Alegre i Penyes.

La intervenció en el sender, segons explica el regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, se centrarà en la desbrossada, la consolidació del paviment de sauló –molt degradat i desaparegut en diversos punts– i la reparació dels murs i baranes de seguretat. La partida per a les millores serà d’uns 25.000 euros i la previsió és que s’enllesteixin al llarg d’aquesta primavera, en paral·lel a la urbanització dels carrers.

El sender dona accés a un mirador sobre la cala del Vigatà i el litoral de penya-segats que hi ha al sud del terme municipal, cap a punta Brava i Tossa.

Del mirador també parteixen unes escales que arriben fins al mar, als esculls de Rocacorb, entre la cala del Vigatà i sa Platjola. La darrera intervenció al camí de ronda en aquesta zona data, segons els tècnics municipals, dels anys noranta i l’efecte de l’erosió l’havia deixat tan malmès que les tanques de seguretat hi prohibeixen l’accés pel risc d’esllavissades.

El govern guixolenc encara té diverses actuacions pendents a la zona de Sant Elm, com ara urbanitzar el carrer s’Adolitx, encallat diversos cops pel repartiment de les contribucions especials, i millorar la xarxa de recollida d’aigües pluvials, que baixen amb massa força i recentment van esllavissar el carrer Ricard Boadella i Sanabra.

El més llegit

I després