I després

NOVA CAMPANYA SOLIDÀRIA DE VANESSA NUEDA

Compartiu aquesta història

La ganxona Vanessa Nueda torna a estar d’actualitat, una cop més, continuant amb el seu propòsit de millorar les condicions d’aquelles persones que, com ella, s’han vist afectades pel càncer.

Amb les aportacions recollides amb iniciatives com la venda de les seves polseres roses ha anat fent donacions de material a l’Institut Català d’Oncologia (ICO) de Girona, com ara 5 tablets per facilitar el registre d’informació al pacient per part dels professionals sanitaris, la donació de 31 matalassos nous per millorar les condicions dels pacients, i seients per la sala d’espera de l’Hospital de Dia de l’ICO. És la forma d’agrair els serveis rebuts durant el seu tractament.

El seu web www.elcrepdemivida.com és un important suport per a les seves activitats, entre les quals també hi destaca la creació d’un conte a través del qual plantejava, en l’àmbit familiar, les conseqüències del càncer que patia com una aventura, especialment de cara als seus fills de 4 anys, i que va titular “Les aventures del càncer”, on va comptar amb el suport d’Alba Barceló que hi va fer les il.lustracions.

Aquests darrers dies, aquesta activista incansable i emprenedora, també ha estat d’actualitat ja que engega una campanya solidària per recaptar 70.000 euros destinats a un projecte pioner de recerca sobre el càncer impulsat per l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona, l’Idibgi. Els diners que es recaptin amb la iniciativa benèfica Girona Solidària ajudarà a finançar una investigació del doctor Jordi Frigola que vol desenvolupar una nova eina de lluita contra el càncer dedicat a combatre els mecanismes que permeten que les cèl·lules tumorals es repliquin, en lloc de matar-les, com fan les teràpies citotòxiques, com la quimioteràpia. La finalitat de la investigació és trobar nous inhibidors específics per al creixement cel·lular, el que suposaria un avantatge respecte els tractaments actuals, reduint els efectes secundaris de la teràpia.

La falta de recursos impedeix organitzar un equip de treball necessari per afrontar la primera fase de la recerca amb garanties, valorada en 70.000 euros i, per això, els diners recollits amb la campanya es destinaran a finançar un contracte de treball per a un estudiant de doctorat durant quatre anys.

 

El més llegit

I després