I després

MÉS MILLORES A L’ANTIC HOSPITAL DE SFG

Compartiu aquesta història

La propera actuació puntual de recuperació i consolidació de l’antic Hospital de Sant Feliu de Guíxols, serà la coberta, la teulada, per tal de garantir la seva conservació i evitar deterioraments de les plantes superiors, així com consolidar la seva singular façana.
Des que es va abandonar l’ús com a geriàtric d’aquest edifici amb la construcció del centre Sant Feliu Gent Gran, l’antic Hospital de Sant Feliu de Guíxols (situat al carrer que porta el mateix nom) està essent objecte de recuperació per al seu ús públic i ja està fent les funcions de centre cultural entre altres usos..
L’Ajuntament, en els darrers anys, ha anat obrint i condicionant progressivament espais com l’antiga capella, per portar-hi a terme exposicions i concerts de petit format, així com algunes sales del primer pis.
El consistori, que té previst traslladar-hi quan estigui totalment condicionat el Museu de la Medicina de Catalunya, ha tret profit, alhora, del pati interior per a la realització d’activitats a l’aire lliure, la qual cosa ha permès obrir-lo als ciutadans.
L’Antic Hospital de Sant Feliu de Guíxols és un edifici originàriament construït entre els segles XVI i XVII, fora muralla, i que ha tingut tot un seguit de reformes fins als nostres dies. La institució ja existia el 1305, doncs en un document d’aquest any s’esmenta un llegat a “l’hospital de pobres” amb seu a l’interior de la vila medieval emmurallada.

El més llegit

I després