I després

EL FONS LLUÍS ESTEVA A L’ARXIU D’HISTÒRIA

Compartiu aquesta història

Aquest divendres 22 d’agost de 2014 s’ha oficialitzat l’ingrés l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols del fons documental Lluís Esteva Cruañas (Sant Feliu de Guíxols, 1906-1994), mitjançant la donació que n’han fet els seus fills, Francesc i Elena Esteva Massaguer.
El fons abasta 7,4 metres linials, desglossats en 499 unitats documentals textuals, aprox. 12.300 negatius fotogràfics, 134 plaques de vidre, 340 diapositives i un nombre aproximat de 600 positius fotogràfics, així com 92 publicacions i 267 separates de revistes. Es tracta d’un conjunt documental generat entre els anys 1919 i 1994, amb alguns documents d’època més antiga afegits pel mateix Esteva, així com d’altres de data posterior incorporats després de la seva mort.
Lluís Esteva fou l’impulsor i fundador, l’any 1981, de l’Institut d’Estudis del Baix Empordà. Mestre de professió, va destacar com a investigador de temes d’història local guixolenca i també com a arqueòleg, amb especial dedicació al món de la prehistòria i els monuments megalítics, menhirs i sepulcres a Romanyà, Calonge, Espolla, Darnius, Agullana, Cantallops, la Jonquera, etc.
També va intervenir en la restauració d’esglésies i excavacions com la del Monestir de Sant Feliu, la de Bell-lloc o la de la basílica de Santa Cristina.
Esteva fou Conservador del Museu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, acadèmic de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, director del Museu i Arxiu municipals de Sant Feliu de Guíxols, càrrecs que va exercir fins el 1985. L’any 1977 va esdevenir acadèmic de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona.
Si voleu repassar la seva vida més a fons podeu fer-ho accedint al següent enllaç: http://guixols.cat/noticies/356-notes-de-cultura-i-activitats/6343–la-generositat-de-la-familia-esteva-permet-enriquir-larxiu-municipal-amb-la-donacio-del-fons-documental-de-lluis-esteva-i-cruanas.html
Si voleu consultar i descarregar en xarxa l’inventari del fons Lluís Esteva Cruañas a la web de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, dins l’apartat de l’Arxiu Municipal: (http://www.guixols.cat/files/arxiu_guixols_lluis_esteva_crua%C3%B1as.pdf)

ESTEVE FALDILLA

FALDILLA ESTEVE 2

 

 

El més llegit

I després