L’Estació Nàutica Guíxols Costa Brava va presentar el passat dilluns 19 de maig les activitats que formaran part de la Festa del Mar, una iniciativa que aglutina més de setanta propostes d’oci nàutic marí a la ciutat, de la mà de les empreses associades, els propers dies 23, 24 i 25 de maig. És la primera activitat potent que realitza l’Estació Nàutica, que es va constituir fa poques setmanes.
L’alcalde, que va fer la presentació en un dels balcons de la barana de la platja, va declarar que l’Estació Nàutica fa un esforç per tal que les empreses del sector nàutic s’involucrin en un cap de setmana lúdic on s’ofereixen propostes d’oci i esport a preus gratuïts o molt rebaixats. Tot, a la manera de tastet popular, “on podrem visualitzar de forma molt clara el potencial nàutic de la ciutat, les moltes empreses professionals que hi treballen, i una esplèndida posada en escena”.
Kayak, immersió, vela, esports, passejades, una fira de vaixells, bateig de mar, i així fins a una setantena d’activitats nàutiques i esportives per a tota la família, s’uneixen a classes de paddle surf, embarcacions, golf sobre el mar, motos d’aigua, fly board, ponys, exhibicions de màgia, via ferrada, inflables i moltes altres. La majoria d’opcions són gratuïtes i algunes a cinc euros.
La regidora d’Esports, Magda Lupiáñez, ha destacat que la majoria d’activitats d’aquesta Festa del Mar són de caire esportiu. “L’Ajuntament té molt clar que s’ha de veure l’esport com un aliat més del turisme de qualitat”. Activitats exitoses com la trailwalker, les propostes nàutiques, la via ferrada, el canal de natació i molts altres projectes que es fan des d’Esports acostumen a arrossegar un gran nombre de públic esportista i els seus acompanyants. Per Lupiáñez l’aposta és clara: l’esport mou persones i hem de potenciar-ne les possibilitats de captació de nous públics.
Igual pensa el regidor de Turisme, Juanjo García, que aprofita el potencial de la Festa del mar per incloure, entre les activitats, la campanya de gastronomia “Peix Blau Ganxó”, recentment inaugurada. En destaca també la proposta “Guíxols Mar”, la tradicional fira de venda de vaixells, que s’emmarca perfectament en aquest cap de setmana vertiginós així com el Campionat de Catalunya de Fotografia Submarina.
Trobareu el llistat d’activitats al web www.rsf.fm