I després

Més de 20.000 espectadors en la 48a edició del Festival

Compartiu aquesta història

Malgrat el disgust per la cancel•lació (a causa de la persistent pluja) de l’espectacle de cloenda “La Nit de Sant Joan” de Dagoll Dagom, amb tot l’aforament venut, el balanç de la 48a edició del festival és plenament satisfactori.
El Festival més antic de Catalunya ha mantingut el nivell de qualitat, implicació i fidelitat del públic, institucions i patrocinadors, malgrat viure en un moment de crisi econòmica generalitzada.

Les dades més rellevants de l’edició 2010 són les següents:

  • Un total de 16.772 espectadors han passat pels 17 espectacles presentats, la qual cosa suposa un total del 75% d’ocupació.

Així mateix, la nova experiència endegada aquest any en col•laboració amb la Fundació Thyssen, l’exposició Art in Heaven de dibuixos, fotografies i poemes de Patti Smith, és ara mateix un èxit. Els seguidors de Patti Smith tenien l’ocasió de veure l’exposició i també de poder seguir el concert inoblidable que va fer a Sant Feliu de Guíxols el 23 de juliol.

  • L’exposició de Patti Smith porta registrats fins a dia d’avui més de 3.500 visitants, tot i que encara restarà oberta fins el 26 de setembre. Així, aquesta dada sumada als 16.772 espectadors de les diferents arts escèniques fan un total de més de 20.000 espectadors en el conjunt del certamen.

El Festival degà de Catalunya ha portat als espectadors unes propostes que han mantingut el segell de qualitat, exclusivitat i eclecticisme de la seva programació, fent possible que en aquesta edició, marcada per la crisi, el públic gaudís de concerts memorables que quedaran gravats a la retina i oïda dels assistents.

Una 48a edició que ha tingut, entre altres propostes d’alta qualitat, una arrancada solemne amb Natalie Cole, ha passat pel punt rocker de Patti Smith, ha tingut l’autenticitat de Kris Kristofferson, l’exclusivitat de Pat Metheny, la solemnitat d’Estrella Morente, una gran nit de Gòspel, un Sabina especialment comunicatiu, una Cobla Sant Jordi impressionant, una seductora Mariza, un Chucho Valdés de luxe o les veus de Sant Petersburg…
L’organització també considera imprescindible agrair molt especialment la implicació, interès i seguiment dels mitjans de comunicació que ens han acompanyat en aquesta edició.

El més llegit

I després