I després

MERCAT ECOLÒGIC A LA PLAÇA DEL PUIG

Compartiu aquesta història

Des del Pla de Barris de Sant Feliu s’està treballant per implantar un mercat ecològic al Barri del Puig que, traslladat en el temps i posat al dia, rememoraria el tradicional “mercat de les 12” que s’improvisava a la zona i que, fins els anys 70, va mantenir algunes de les pageses a la confluència del carrer Garrofers amb Sant Martirià i la zona de l’antic magatzem d’abastos.
Aquell mercat possibilitava que, sobretot les dones que treballaven a les fàbriques de suro de Can Greiner, La Subarina i algunes altres que es trobaven a l’altra banda de la carretera de Girona, de camí a casa, poguessin comprar productes del dia per fer el dinar abans de tornar-se a incorporar al torn de tarda.
Amb aquell referent i amb la creixent demanda de productes ecològics, s’està treballant en aquesta idea que segons la regidora, Dolors Ligero, es troba en fase embrionària però que en les properes setmanes s’anirà perfilant atès que es preveu que la propera tardor sigui una realitat.
Segons Ligero, a més de verdures i fruites que són els productes més representatius, també s’hi contempla el peix i altres productes com els pertanyents a la línia cosmètica, per posar un exemple.
De moment es preveu que tingui una periodicitat mensual i que se celebri a la Plaça del Puig que ha de ser el centre dinamitzador de la zona i s’ha pres com a referència un de consolidat la zona de Torroella de Montgrí i ja s’està proposant a diverses empreses la seva presència per tal que l’oferta i l’èxit estigui garantit.
També es contacta amb productors locals i de la zona de la Vall d’Aro que disposin de qualsevol mena de producte ecològic per tal que tinguin l’oportunitat de vendre’l en aquest mercat.
Les persones que hi estiguin interessades es poden adreçar a la Casa Albertí, al carrer Penitència de Sant Feliu, per aportar les seves dades i així poder completar un llistat de possibles paradistes per tirar-lo endavant.

El més llegit

I després