I després

MATTHEW TREE, AQUEST DIVENDRES A LA BIBLIOTECA

Compartiu aquesta història

Aquest divendres 17 de març a les 19h. a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit de Sant Feliu de Guíxols es farà la presentació del llibre “De fora vingueren”,de l’escriptor londinenc Matthew Tree, a càrrec de l’escriptor guixolenc Toni Sala i amb la presència de l’autor.

Posats en contacte am l’autor, declarava a la nostra emissora que “és la traducció catalana, molt ben feta per cert, per l’escriptor i traductor Jordi Corçà de Berga. És una novel·la que va sortir en anglès al 2013, acaba de sortir en català i comença d’una manera molt senzilla.

Explica que se situa en un petit poble molt còmode, molt anglès, al Sud d’Anglaterra i, de cop i volta, es troba assetjat i aïllat per un grup d’africans que han anat a aquell poble precisament per envoltar-lo i aïllar-lo, “i la novel·la comença aquí. Entremig hi ha tot de personatges, com un metge racista que ve des de Londres per passar les vacances de Setmana Santa amb la seva dona i uns quants adolescents. També hi ha un africà infiltra i una mica de tot. La historia va pujant de tensió al llarg d’unes 400 pàgines fins que hi ha un desenllaç que no puc desvetllar, però que els lectors defineixen de realment sorprenent”.

Matthew Tree afegia que la presentació anirà a càrrec de Toni Sala, “que és un escriptor del qual he llegit gairebé tot i jo contentíssim de que vulgui presentar el llibre. Ell va llegir la versió anglesa i me’n va parlar molt bé. Parlarà del llibre, jo normalment parlo poc sobre el llibre però faré un parell de recitals de breus fragments de la novel·la”.

El més llegit

I després