COMPLICITAT ENTRE ADMINISTRACIONS PER RIUS I CALVET

L’equip de govern s’ha reunit aquest dimecres amb el subdelegat del Govern a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, i li ha explicat el projecte de remodelació del passeig Rius i Calvet, tant sobre plànols com sobre el terreny.

Es tractava de comptar amb la complicitat i el compromís per portar a terme la projectada reforma del sector que es vol enllestir per l’estiu de 2018, agilitzant tràmits, permisos i procediments per tal de desencallar-lo i poder fer les obres en el termini establert.

Les administracions implicades són la Generalitat, a través de Costes l’Agència Catalana de l’Aigua (per la desembocadura de la riera),  i el Govern central, a través del Servei Provincial de Costes, el qual en gestiona el litoral.

No es tractava de qüestions de finançament, ja que la despesa d’inversió d’1,2 milions està previst que es realitzi al 50% en els pressupostos municipals del 2017 i 2018, sinó que es busca agilitzar les tramitacions que depenen de les administracions externes.

El subdelegat ha explicat que la col·laboració del Govern central serà àgil, i que encara que els terminis són una mica ajustats, veu viable el calendari presentat, mentre que l’alcalde, Carles Motas declarava que “és fonamental aconseguir dignificar la zona de Rius i Calvet, un sector que segueix aturat en el temps, amb poca o nul·la inversió en els darrers anys, i amb un aspecte poc adient per a una primera línia de mar del segle XXI”.

Per l’alcalde la reforma del passeig i de la plaça Ferran Agulló és urgent i necessària, però cal poder-la fer en els terminis establerts, sense entorpir les temporades turístiques, i afegia que un cop realitzada esperonarà als propietaris del sector per realitzar millores en els edificis de l’entorn, alguns dels quals estan molt degradats o abandonats.

A més de parlar del projecte del passeig i del Sector de Millora Urbana de l’àmbit, també es va plantejar el futur de l’edifici de Can Rius (Palm Beach), al qual l’Ajuntament hi aspira quan caduqui l’actual concessió el 2018. L’estada de la delegació va continuar realitzant una visita a les obres del nou hotel Alàbriga.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació