I després

Marxen els quadres de l’Espai Carmen Thyssen

Compartiu aquesta història

Els 53 quadres de l’exposició ‘Paisatges de llum, paisatges de somni. De Gauguin a Delvaux. Col·lecció Carmen Thyssen’ ja són a punt pel trasllat que els portarà als museus que els havien cedit temporalment (Museo Thyssen, de Madrid y Museo Carmen Thyssen Málaga). Des del 7 de juliol fins el 21 d’octubre, l’exposició ha tingut 38.000 visites, (xifra que ha superat en 8.000 les expectatives inicials), i s’ha prorrogat 15 dies més.

Aquest èxit confirma l’Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols com a projecte viable per a la localitat del Baix Empordà que, alhora, enriqueix l’aposta pel patrimoni : des del conjunt monumental del monestir fins a una integració futura d’altres espais.

Operadors turístics, visitants i residents de la Costa Brava han respost a la nova oferta que, més enllà de la repercussió cultural, busca consolidar-se com a promoció i projecte de ciutat. La programació contempla tres exposicions temporals a l’any.

La propera, que obrirà la primera quinzena de desembre, estarà dedicada al col·leccionisme de pintura catalana. Sert, Masriera, Opisso, Mir, Gimeno o Rusiñol, seran alguns dels artistes representats. Un dels atractius de l’exposició és que sortiran a la llum obres que no es mostren al públic. Bona part d’aquestes peces deixaran, per primera vegada, l’espai privat dels col·leccionistes.

Al voltant de la Setmana Santa, l’Espai Carmen Thyssen acollirà el pintor Josep Amat, desaparegut el 1991, l’obra del qual es vol contextualitzar amb el seus contemporanis en l’àmbit internacional. L’estiu de 2013 es presentarà una segona mostra de la col·lecció privada de la baronessa Carmen Thyssen.

 

El més llegit

I després