I després

Marxa contra les retallades en educació

Compartiu aquesta història

Mestres, professors, pares i alumnes de diferents punts de les comarques gironines vestits amb les samarretes grogues del SOS van participar ahir de les activitats lúdiques i reivindicatives organitzades pel col·lectiu Edu Marxa per protestar per les retallades en l’ensenyament públic i expressar el seu rebuig a la LOMQE, informa El Punt Avui.
El programa va arrencar a les sis del matí a Sant Feliu de Guíxols, d’on van sortir a peu una quarantena de representants de la comunitat educativa; a Cassà i Llagostera van aplegar més gent fins arribar a la setantena de persones. Aquest col·lectiu va arribar a Girona, on a partir de les dotze del migdia, davant de la seu del Generalitat a Girona, el grup de percussió Xirois va començar a animar els assistents amb la seva música mentre la mainada participava en el taller de dibuixos que tenien com a lema “No ens retalleu el futur”. La plaça Pompeu Fabra va reunir professorat i famílies procedents d’altres punts de la demarcació, com ara Vidreres, Sils, Lloret de Mar, Blanes, Olot, Figueres i Salt. La cantada de garrotins per part d’un professor de l’IES Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols i el seu fill van despertar molta simpatia entre el públic, el qual va acabar repetint la tornada, que deia: “I retallant, retallant, la cultura del país estan cremant i retallant, retallant, la qualitat segueix baixant.”
Una altra acció clau de la jornada va ser el dinar popular amb carmanyola, organitzada com a acte de protesta per les retallades que han experimentat les beques de menjador i que, en alguns llocs, ha portat a la institucionalització de la carmanyola. En el dinar van participar 150 persones, la major part famílies amb els seus fills. Anna López, representant de CCOO, va valorar molt positivament la jornada, de la qual va destacar l’èxit de participació de la gent. Molts van aprofitar la trobada per organitzar la setmana del 22 al 28, a favor de l’escola pública, una setmana que inclou la celebració d’un Sant Jordi reivindicatiu, tancades a les escoles de cara al dia 25 i la participació en una manifestació que els organitzadors volen que sigui massiva per al dia 28 a Barcelona.

El més llegit

I després