I després

MARXA A SANT FELIU PELS DRETS DELS REFUGIATS

Compartiu aquesta història

El proper dissabte, 27 de febrer a les 18:00 h. se celebrarà a Sant Feliu la “Marxa Europea pels drets dels refugiats” que convoca La Marxa Europea per a les Persones Refugiades. La convocatòria a Catalunya la fa la plataforma Stopmaremortum a la qual s’hi estan unint diverses ciutats i municipis.
A Sant Feliu de Guíxols va prendre la iniciativa la CUP i s’hi estan afegint altres plataformes, partits, associacions i entitats com ara Guíxols des del Carrer, Moviment d’Esquerres, Xarxa Solidària, Esquerra Republicana de Catalunya o Percussió Ganxona, entre altres.
La marxa transcorrerà sense sigles de cap partit ni entitat i arrencarà de la Plaça de la Llibertat, entre els pisos verds i l’escola Baldiri Reixach seguint per l’Avinguda de Balears continuant fins arribar al Passeig del Mar, i fins desembocar a la Plaça del Mercat, davant de l’Ajuntament, on es llegirà un manifest de la plataforma Stopmaremortum, demanant passatge segur per tothom, seguit d’un minut de silenci en memòria de totes les víctimes.
Els fonaments de la crida venen donats perquè “estem vivint un drama humanitari, l’onada de emigració més gran des de la segona guerra mundial. Com a poble que es banyat per el mar mediterrani, no podem restar immòbils davant de aquet drama de milions de persones que perden la vida en el intent de fugir de la guerra, la fam, les malalties i el mal anomenat “estat islàmic” que no representa i alhora criminalitza la gent que professa aquesta religió amb pau i serenor amb els que l’envolten .
Sant Feliu de Guíxols es un exemple en el qual podem observar diferents cultures convivint en pau i germanor i el lloc ideal per a demostrar que el nostre poble rebutja al uníson el drama que viuen aquestes persones i la hipocresia de alguns països europeus que giren la vista mentre milers de persones moren i pateixen a les seves fronteres.
Creiem que com a poble mediterrani, multicultural, associatiu i solidari el nostre deure es unir-nos a la mobilització
Mostrem que som una societat solidària amb aquells que pateixen el racisme d’Europa i la misèria de la guerra, unida contra les injustícies i a favor de la obertura de fronteres per tal de refugiar a aquells que no tenen un altre solució que abandonar la seva terra per por a la misèria, la fam, les malalties i la mort.
Els demanem que participin, que ens mobilitzem per a tal de mostrar al món una societat i un poble unit i compromès contra les injustícies. Us hi esperem !”

El més llegit

I després