I després

Manipulen caixers a Sant Feliu i Platja d’Aro i s’emporten els diners dels clients

Compartiu aquesta història

Segons informa el diari El Punt, s’alerta als usuaris dels caixers automàtics. Des de fa un parell de mesos, s’ha detectat l’actuació d’uns lladres molt destres que manipulen els caixers automàtics ficant-hi una placa adhesiva que fa que els bitllets que compta treure l’usuari quedin enganxats a la part de dins.

L’usuari acaba marxant en pensar que el caixer no funciona bé i llavors els lladres, que vigilen de prop l’operació, s’acosten al caixer, i treuen la placa adhesiva i els diners. L’adhesiu només es posa a la boca de sortida dels bitllets, de manera que l’usuari pot treure el comprovant de l’operació i recuperar la targeta. Els diners queden pels lladres.

La proliferació d’aquests robatoris s’ha convertit en un problema de primer ordre de manera que els Mossos han destinat un grup d’investigació a perseguir aquests lladres. A les comarques gironines s’han detectat robatoris d’aquesta mena les darreres setmanes com a mínim a Sant Feliu de Guíxols, Platja d’Aro, , Salt i Olot. Però l’actuació d’aquests lladres arriba a tot Catalunya i moltes ciutats de la resta de l’Estat espanyol també els han patit.

És el cas de Madrid, Màlaga, Almeria, Sevilla, Cadis i Granada, on les policies també estan en alerta. Normalment, els lladres manipulen aquells tipus de caixers que es posen a les façanes dels bancs, ja sigui perquè és més difícil que els captin les càmeres de seguretat o perquè aquests caixers són d’un tipus que resulta més fàcil de manipular.

Per això, les entitats bancàries que més han patit aquesta mena de robatoris són Banesto, Bankinter, Santander i La Caixa, que solen tenir els caixers a la part exterior de les oficines. Es recomana als usuaris que es fixin si el caixer té mostres de manipulació.

Un mosso de paisà agafa dos lladres a Olot

Dos romanesos que van fer aquest enginyós truc, Costel Nedelscu i Ionut Aurel Badea, van ser detinguts el 10 de maig a Olot gràcies a la perspicàcia d’un mosso de paisà. L’agent es va malfiar quan va veure que el caixer no escopia els diners i va optar per retirar-se dissimuladament pel voltant del caixer.

Al cap d’una estona van aparèixer els dos lladres disposats a agafar els diners i llavors, el mosso els va detenir. Nedelscu, de 31 anys, i Badea, de 30 anys, van quedar lliures després de passar pel jutjat i la policia sospita que continuen robant.

El més llegit

I després