I després

L’oposició de Sant Feliu lamenta “la falta de transparència del govern Motas que es nega a emetre els plens en vídeo”

Compartiu aquesta història

L’oposició de Sant Feliu lamenta “la falta de transparència del govern Motas que es nega a emetre els plens en vídeo”. La moció presentada per Junts, va rebre l’adhesió de la resta de l’oposició.

Els grups de l’oposició expliquen que “el govern de Carles Motas, conformat per Tots per Sant Feliu i el Partit dels Socialistes de Catalunya, va rebutjar la moció per emetre els Plens municipals en vídeo per internet, i deixar-los a disposició de les persones que el volguessin veure en diferit, així com la implantació d’un sistema de vídeo-acta que reculli totes les intervencions de forma literal per a l’arxiu literal dels debats”.

Ho explica Toni Carrión, regidor de Junts.

La moció, presentada per Junts i que comptava amb l’adhesió de la resta de partits de l’oposició, proposava l’adaptació de la sala de Plens per a la implantació d’un sistema de videoacta i un sistema d’autorealització que permetés seguir els Plens tant per Youtube com per xarxes socials on l’Ajuntament ja hi té presencia. Actualment només és possible escoltar els plens per Ràdio Sant Feliu.

Els portaveus Toni Carrión (Junts), Sílvia Romero (ERC), Jordi Lloveras (Guíxols des del Carrer) i Pere Albó (MÉSCat) van mostrar-se favorables a aprovar la moció, segons consideren “emfatitzant en la necessitat de ser més transparents i facilitar a la població ganxona l’accés a les sessions plenàries, on es debaten els assumptes de més rellevància, tot recordant que Sant Feliu de Guíxols és dels pocs municipis de més de 20.000 habitants on encara no s’emeten els Plens en vídeo”.

Per a la portaveu d’ERC, la retransmissió del plens “els sembla una eina de transparència i bon govern”. Així ho explica, Sílvia Romero.

Tots els grups també van recalcar que “tant el partit de l’Alcalde com el Partit dels Socialistes de Catalunya, havien inclòs als seus programes electorals les pràctiques de “bon govern” i “transparencia” però després de dues legislatures de govern, en que s’ha fet un ús gairebé exhaustiu de les xarxes socials, segons diuen, per part de l’equip de govern i de l’Alcalde en particular, no només no s’ha facilitat a la ciutadania el seguiment dels Plens sinó que s’ha optat per silenciar l’oposició de forma constant limitant la seva aparició als mitjans locals al text —sense foto— de 1.750 caràcters, que es publica mensualment al butlletí #Guíxols.

En parla, Jordi Lloveras, regidor de Guíxols des del Carrer – En Comú Podem.

En definitiva, les formacions municipals de l’oposició de Sant Feliu consideren que “el govern es comunica amb la població sobretot per xarxes socials, i que ha decidit negar-se a difondre allò que consideren contrari als seus interessos particulars i ha acabat impedint la retransmissió dels Plens en vídeo, posant traves a la transparència exigible a tots els servidors públics”.

El més llegit

I després