I després

Llits balinesos a l’estiu a la platja gran de Platja d’Aro

Compartiu aquesta història

El ple de Castell-Platja d’Aro va aprovar ahir una modificació del pla d’usos de platges per autoritzar, a partir de l’any vinent, la instal·lació de set àrees de 100 metres quadrats amb llits balinesos perquè siguin gestionades, a mode de concessió, per hotels i terrasses situats en primera línia del passeig marítim. Segons informa el diari El Punt Avui, la proposta, després de la polèmica inicial i un any de maduració, va rebre el vot favorable de tots els grups del plenari, llevat d’ICV.
El portaveu ecosocialista, Pedro Torres, va qüestionar la privatització de l’espai públic i el fet que el consens no és total entre els establiments que se’n podrien beneficiar. El regidor de Ciutadans, José Luis Villa, tot i votar-hi a favor, va qüestionar, igual que Torres, el fet que hi ha establiments interessats que disposaven de diversos vots, però el regidor de Promoció Econòmica, Maurici Jiménez, va defensar que es tracta de grups d’empreses amb diverses societats que suposen diferents entitats jurídiques.
Torres també va inquirir sobre el risc que les zones amb llits incentivin mals usos, que va contraposar a la prohibició de beure alcohol a les nits a l’espai públic. L’alcalde, Joan Giraut, va defensar que altres negocis que no es beneficiaran de les concessions veuen bé la iniciativa i va anunciar que hi haurà “una vigilància especial o mesures de tancament” per evitar “mals usos”. Des d’ERC, Estel Rodríguez va matisar que, tot i el suport, la idea podria tenir recorregut amb la regulació que els negocis puguin oferir música o menjar.

El més llegit

I després